Drentenaren zien NL-Alert nu ook op vertrekborden bij bushaltes

Den Haag

De overheid zendt op maandag 3 december om 12.00 uur een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Ontvang je het controlebericht op je mobiel, dan weet je dat jouw telefoon juist is ingesteld.

Nieuw is dat NL-Alert uitbreidt naar aanvullende kanalen om zoveel mogelijk mensen te informeren en te alarmeren bij een ramp in de omgeving. Zo is NL-Alert vanaf 3 december in Drenthe ook te zien op veel digitale vertrekborden bij bushaltes. Het is de eerste keer dat het controlebericht op vertrekborden wordt getoond.

Informeren en alarmeren

Bij een ramp bij jou in de buurt, kan de overheid je via NL-Alert informeren en alarmeren. Op je mobiel en digitale vertrekborden bij bushaltes zie je wat er aan de hand is en wat je het beste kunt doen. Ontvang of zie je een NL-Alert? Informeer en help de mensen om je heen. Zo weten zij ook wat zij moeten doen.

Dit moet je doen bij een NL-Alert

1. Lees direct het bericht.

2. Volg de instructies op.

3. Informeer en help de mensen om je heen.

Veel telefoons die in Nederland worden verkocht, zijn al ingesteld voor NL-Alert. Op sommige toestellen, zoals de iPhone, moet je dit zelf doen. Ga nu naar www.nl-alert.nl en stel je mobiel in.