Hugo Borst naar bibliotheek de Wijk

De Wijk - De bibliotheek de Wijk heeft in het kader van de Boekenweek Hugo Borst uitgenodigd, op vrijdag 29 maart. Het thema van de 84e Boekenweek, die van zaterdag 23 tot en met zondag 31 maart plaatsvindt, is 'De moeder de vrouw'.

De Boekenweek viert het boek, en in 2019 boeken over moederschap in het bijzonder. Iedereen heeft een moeder, hartverwarmend en zorgzaam, streng of afwezig. Fictie en non fictie brachten vele markante moeders voort: via dochters en zonen die schrijven over hun moeder, moeders die schrijven over het moederschap. 

De middag is van 15.00 tot 17.00 uur. Entree voor bibliotheekleden is 10,00 euro, niet leden betalen 12,50 euro.

Hugo Borst

Sportjournalist, mediapersoonlijkheid en auteur Hugo Borst startte zijn schrijf carrière met het boek De Coolsingel bleef leeg, een boek waarin hij een seizoen lang voetbalclub Feyenoord volgde. Het boek verscheen eerst als special van het tijdschrift Hard Gras en groeide uit tot een sportklassieker. Het werk van Borst is doorspekt met voetbal: niet alleen zijn gepubliceerde boeken gaan erover, maar Borst schuift ook regelmatig aan bij programma’s als Studio Sport en tijdens speciale uitzendingen rond het EK of WK voetbal.

Zijn haat-liefde verhouding met Louis van Gaal mondde uit in het boek O, Louis, waarin hijzelf en diverse prominenten hun mening geven over de voetbaltrainer.

Ma

In 2015 verscheen de bundel Ma, een verzameling van columns die hij maakte voor het Algemeen Dagblad over het leven van zijn dementerende moeder en zijn persoonlijke rol als haar mantelzorger. De omstandigheden in het verpleeghuis zorgde ervoor dat Borst zich met een brief aan staatssecretaris Van Rijn mengde in de discussie over de organisatie van zorginstellingen.

In 2017 verscheen een vervolg met de titel Ach, moedertje.