Nederlandse Bijenhouders vereniging houdt 25ste Bijenboelavond

Ruinen - De Nederlandse Bijenhouders vereniging afdeling Ruinen en Omstreken houdt op vrijdagavond 22 maart voor de 25ste keer de grote nationale Bijenboelavond in Zaal Kuik in Ruinen.

De imkers van de Ruiner vereniging zijn de enige vereniging die een dergelijk evenement houdt en de avond trekt elk jaar veel bezoek uit heel Nederland. Ook is de avond een ontmoetingspunt van imkers uit heel Nederland voor het nieuwe bijenseizoen.

Landelijke omvang

25 jaar geleden is de veiling begonnen omdat er veel leden waren die overbodige spullen hadden of die stopten met imkeren en hun materiaal graag wilden verkopen. In de afgelopen 25 jaar is de veiling gegroeid tot een evenement van landelijke omvang. Onder leiding van panders worden alle artikelen die met het houden van bijen te maken hebben bij opbod verkocht, waarbij het leuke is dat de koper geen veilingkosten betaalt. De kosten zijn voor de inbrenger van de spullen.

Het assortiment van de veiling is heel breed, het varieert van kasten, korven, bijenkleding, wassmelt apparatuur, slingers, apparatuur om kunstraat te maken, boeken over bijen etc.