Toerversie Ronde van Drenthe met VAMberg

Hoogeveen/Zuidwolde - Fietsliefhebbers kunnen op zaterdag 16 maart ervaren hoe het is om de bekendste delen van de route van de Ronde van Drenthe te rijden. Voel waarom de beklimming van de vernieuwde VAM-berg nu nog meer pijn gaat doen en ontdek keienstroken die tot nu toe voor iedere wielerliefhebber verborgen zijn gebleven.

Natuurlijk kunnen deelnemers kiezen voor het naastgelegen fietspad, maar voor het echte Ronde van Drenthe-gevoel pakken die natuurlijk alles mee.

Als de volgende dag de profs en de deelneemsters aan de Worldcup voor de vrouwen over hetzelfde parcours daveren – met start in en bij het gemeentehuis van De Wolden in Zuidwolde – weten de toerrijders precies hoe dat voelt. De start en finish van de Toerversie zijn bij Theater- en Congrescentrum De Tamboer in Hoogeveen. Routes van 60, 90 en 120 kilometer zijn volledig bepijld en deelnemers kunnen individueel of in teamverband de Toerversie Ronde van Drenthe rijden. Na afloop ligt er een speciale attentie klaar.

Wolden E-biketocht

Naast de Toerversie Ronde van Drenthe staat er voor zaterdag 16 maart ook de Wolden E-biketocht op het programma. In samenwerking met gemeente De Wolden is er een aantrekkelijke route speciaal voor e-bikes uitgezet door het gevarieerde landschap van de Wolden. De route van 45 kilometer voert grotendeels over mooie fietspaden en rustige binnenwegen. Als extra attractie is ook de vernieuwde VAM-berg in de route opgenomen.

Handbikers

Mindervaliden kunnen deelnemen aan de speciale Handbike toertocht van ongeveer 35 en 55 kilometer. De route voert langs authentieke Drentse dorpen en rustige landelijke weggetjes en uiteraard is de vernieuwde VAM-berg in het parcours opgenomen. Voor de minder geoefende deelnemer is er een omleidingsroute zonder de beklimming van de VAM-berg.

Voorinschrijvers maakten kans op extra prijzen bij de verloting. De opbrengst van de verloting gaat gedeeltelijk naar het goede doel. Dit jaar is gekozen voor Drentse ziekenhuizen en Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen.

De organisatie van de Toerversie Ronde van Drenthe is in handen van de Stichting Ronde van Drenthe in samenwerking met Tourclub De Peddelaars uit Hoogeveen.

Info: www.rondevandrenthe.nl