Annie stopt na 30 jaar met pubquiz

Veeningen - Het was voor Annie ten Kate afgelopen vrijdagavond 8 maart de laatste keer dat ze PubQuiz in Veeningen presenteerde. Ze deed dat maar liefst dertig jaar.

Het begon allemaal in 1989. Toen organiseerde het bestuur van 't Markehuus in Veeningen voor het eerst de Hersengymnastiek tijdens de wintermaanden. Vijf avonden gezellig samen met een team vragen beantwoorden over diverse onderwerpen. Gezelligheid en sportiviteit voorop.

Annie ten Kate was vanaf het begin de presentatrice. In al die jaren zijn er veranderingen geweest. Zo werd Hersengymnastiek, PubQuiz en kwamen er steeds meer beeld- en geluidsvragen. Annie bleef Annie en altijd enthousiast. Na dertig jaar heeft ze besloten te stoppen.

Heel populair

Jan Slagter, voorzitter van het bestuur van 't Markhuus, bedankte Annie vrijdagavond tijdens de finaleavond voor haar inzet. Mede door haar is de PubQuiz in Veeningen nog steeds heel populair, ook onder de jongeren. Annie kreeg bloemen en een dinerbon en werd meteen door een deelnemer gevraagd volgend seizoen hun team te komen versterken als deelnemer.

Het was vrijdag overigens weer een spannende strijd, want meerdere teams maakten nog kans op een eerste plaats. Uiteindelijk heeft het team ‘Dan bej d'r ook nog ies uut’ gewonnen.