KIOS begint aan 100ste levensjaar

Ruinerwold - Korfbalvereniging KIOS uit Ruinerwold bestaat sinds afgelopen maandag 11 maart alweer 99 jaar. Ook werd er deze dag bij de sponsor/vriendenavond het startschot gegeven voor de aanvang van het 100ste levensjaar. Deze druk bezochte avond met een inspirerende gastspreker was een toonbeeld van de samenwerking tussen vrijwilligers, leden, bestuur en de sponsoren van de club.

De ingestelde jubileumcommissie is inmiddels druk aan de slag om een mooi programma samen te stellen voor het 100-jarig jubileum van volgend jaar. Ook wordt er de nodige aandacht gegeven aan de vele evenementen die KIOS het komende jubileum jaar gaat houden. De sponsor/vrienden avond was er daar één van. Bij de komende paasbroodactie van KIOS wordt ook al een jubileumtintje gegeven. Begin april zullen de leden van KIOS weer aan de deur komen om de bestelling hiervoor op te nemen, zodat iedereen heerlijk kan smullen van al dat lekkers tijdens de paasdagen. De inwoners van Ruinerwold zullen dus op vele manieren betrokken worden bij dit jubileum en KIOS.

Kangaroes

De vereniging moet ook aan de toekomst denken. Wat dat betreft is de grote groep Kangoeroes in de leeftijd van 3 tot en met 6 jaar op de zaterdagochtend van 9.30 tot 10.30 uur een bevestiging van de jeugdigheid van KIOS en toekomst zodat ook een volgend jubileum weer gevierd zou kunnen worden. Kinderen in de leeftijd van 3-6 jaar die willen ervaren hoe leuk dit is, zijn altijd welkom bij deze kangoeroe trainingen in de sporthal. Meer informatie is te vinden op: www.kiosruinerwold.nl/kangoeroeklup.

Om de toekomst nog verder vorm te geven worden zaterdag 16 maart bij de NL Doet actie van de speeltuinvereniging De Woldklimmers in samenwerking met de speeltuinvereniging een drietal korfbalbomen geplant. Deze veelzijdig en gekleurde korfbalpalen met korven op verschillende hoogtes wordt een leuke uitdagende aanvulling in de bestaande speeltuinen in Ruinerwold. De realisatie wordt mede mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers, maar ook door de bijdragen van Kampstaal te Emmeloord, Stichting Ruinen 1865 en de Rabobank Clubkas Campagne.

Rabobank Clubkas Campagne

Ook dit jaar doet KIOS weer mee aan de Rabobank Clubkas Campagne. Ben je dus lid van de Rabobank Meppel Staphorst Steenwijkerland (Rabo MSS) en draag je KIOS een warm hart toe, stem dan in de periode tussen 15 maart en 1 april op KIOS Ruinerwold.