Aletta Bosma wint gemeentelijke voorleeswedstrijd

Ruinerwold - Twaalf jonge voorlezers in De Wolden streden op woensdagmiddag 6 maart om de titel: Beste gemeentelijke voorlezer. Ze deden dat tijdens de Voorleeswedstrijd in bibliotheek de Wijk. Uiteindelijk werd Allete Bosma van CBS De Arendsvleugel in Ruinerwold de winnaar. Zij las voor uit Lampje, van Annet Schaap.

De twaalf schoolkampioenen tonen hiermee aan dat voorlezen nog steeds ‘hot’ is. De voorlezers zitten in groep 7 of 8 van de basisschool. Zij lazen allen een fragment voor uit een zelfgekozen boek.

Jury en presentatie

Een deskundige jury heeft bepaalt wie van de deelnemers het beste en boeiendst heeft voorgelezen. De Boekenzoeker heeft de voorlezers en de supporters tijdens de pauze vermaakt.

De winnaars van de verschillende gemeentes gaan nu hun krachten meten tijdens de provinciale finale. De winnaar wordt provinciaal voorleeskampioen, en deze mag dan door naar de landelijke Voorleeswedstrijd.

Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Openbare Bibliotheken. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is. Meer informatie is de vinden op de website: www.denationalevoorleeswedstrijd.nl.