Zuidwolde krijgt alsnog een eigen Passion

Zuidwolde - Voor de eerste keer wordt The Passion in Zuidwolde opgevoerd. Dat gaat gebeuren op vrijdag 12 april in de Hervormde kerk, Hoofdstraat 98 in Zuidwolde. Vorig jaar moest de voorstelling wegens droeve omstandigheden worden afgelast.

Susan van Arragon en Geke Lopers zijn de initiatiefnemers en een grote groep Zuidwoldigers doet mee. De groep is al weken heel enthousiast en flink aan het oefenen. The Passion is een muzikale voorstelling over het Paasverhaal. De uitvoering begint om 19.30 uur en is gratis te bezoeken. De organisatie van The Passion Zuidwolde krijgt van de gemeente een subsidie van 1.000 euro.

The Passion is een muzikaal, Bijbels evenement met de moderne vertelling van de laatste uren van Jezus zijn leven, lijden en opstanding. Elk jaar is het op Witte Donderdag via televisie live te volgen in telkens weer een andere stad van Nederland.

Bekende plekken

Zuidwolde krijgt haar eigen Passion. Aan de hand van Nederlandstalige liedjes zal een gemêleerd, interkerkelijk gezelschap het paasverhaal vertellen door middel van live gezongen nummers, begeleid door een band met een diversiteit aan muziekinstrumenten. Het verhaal speelt zich deels af op mooie, bekende plekjes in Zuidwolde, die via videobeelden de kerk binnenkomen. Een verteller zet het paasverhaal op gepaste wijze kracht bij.

Susan van Arragon en Geke Lopers, beiden met een grote passie voor muziek, hebben het idee voor een Zuidwoldiger Passion tot uitvoering gebracht en met vele vrijwilligers een mooi project weten neer te zetten waar deze maanden vele uurtjes aan worden besteed.