Algemene Waterschapspartij presenteert kandidaten

Hoogeveen - De kandidatenlijst voor de AWP WDODelta is op 7 februari door het Waterschap officieel goedgekeurd voor de waterschap verkiezingen van 20 maart. Binnen de kandidatenlijst van AWP WDODelta is veel deskundigheid en affiniteit met water aanwezig. Ook geeft de spreiding in het waterschap gebied en relatie met de omgeving een goed inzicht in wat er leeft onder inwoners en andere belangen in de regio.

Lijsttrekker Arja Doornbos: ‘AWP staat voor evenwichtig waterbeheer, waarbij naast landbouw, natuur en bedrijfsleven, vooral de inwoner beter op de agenda wordt gezet. Geen politieke agenda’s maar deskundigheid en samen met mensen van gemeente partijen de lokale oriëntatie versterken. AWP bouwt bruggen tussen de verschillende waterbelangen zodat er écht meters gemaakt worden voor klimaat, waterkwaliteit en waterbeheer. Klimaat en veiligheid dulden geen uitstel.’

Ervaring

Arja Doornbos brengt negentien jaar ervaring mee als waterschapsbestuurder en haar professionele kennis als agrarisch milieukundige en projectleider in ruimtelijke projecten. Bijzonder op de kieslijst van AWP zijn vier vrouwen bij de eerste zes kandidaten. Twee generaties met een moeder en zoon op de lijst die het belang van waterbeheer voor de toekomst onderstrepen. Veel deskundigheid op het vlak van water, landbouw, natuur, gebiedsinrichting en drinkwater-winning, gecombineerd met mensen van lokale partijen die de verbinding met de mensen en het gebied versterken.

De nummer 2 op de lijst is Jan van Oorschot (Hoogeveen), die zijn ervaring als juridisch adviseur bij waterschappen meebrengt en al eerder bestuurslid is geweest voor het AWP. Op 3 staat Geke Kiers (Uffelte), journalist ruimtelijke plannen, hoogwaterveiligheidsprojecten, klimaat en natuur, met tien jaar ervaring in de gemeenteraad. Rianne Zefat (Zwolle) heeft de hogere landbouwopleiding gedaan en woont dichtbij de Overijsselse Vecht, het gebied van de kievitsbloem. Als imker is zij zich bewust van het belang van biodiversiteit.

Jan Vonk (Meppel) heeft zich als raadslid in de jaren 70 sterk gemaakt voor de grachten in Meppel en werkt al bijna twintig jaar samen met waterschap vanuit de lokale politiek. Nummer 6 is Georgine Somer (Giethoorn) is als architect gespecialiseerd in landschapsinrichting en planologie architect, landschaps inrichting en aardbevingsproblematiek.

Jongste kandidaat

Jongste kandidaat Dewi de Ruiter (22) op nummer 7 doet een opleiding land- en watermanagement en is van jongs af aan betrokken bij water via de Zeeverkenners en is bovendien matroos geweest op een Tallschip. Jan Stoefzand (Noordscheschut/Hoogeveen) op 8 is al jarenlang raadslid en betrokken bij de waterhuishouding Noordscheschut. Op 9 staat Ad Verstraaten (Heino) met jarenlange ervaring in de waterzuivering en waterkwaliteit. Op 10 staat Jacob de Vegt (Grafhorst), deskundig op het vlak van geohydrologie en is voor het drinkwaterbedrijf Vitens beheerder geweest van het grondwatermeetnet met 1500 meetlocaties en projectleider voor oppervlaktewateraanvoerplannen. Op 11 staat oceanoloog Frans van Dongen (Diever), in zijn vrije tijd vrijwilliger voor metingen grondwaterstanden TNO.

Meer lezen over AWP WDODelta: www.algemenewaterschapspartij.nl/waterschappen/drents-overijsselse-delta/.