Steeds meer kinderen doen aan sport en cultuur in De Wolden

Zuidwolde - Meer kinderen zijn begonnen met pianolessen, zwemlessen of zijn lid geworden van een sportvereniging of culturele organisatie. In 2018 zijn 159 kinderen uit gemeente De Wolden via het Jeugdfonds Sport & Cultuur actief geworden. In 2017 ging het om 109 kinderen, dus steeds meer ouders weten het fonds te vinden. De aanvragen voor het Jeugd cultuurfonds zijn in een jaar tijd bijna verdrievoudigd, van 12 naar 34 aanvragen. Ook de sportaanvragen blijven groeien.

Wethouder Mirjam Pauwels: ‘Ik ben hier heel blij mee! Het Jeugdfonds Sport & Cultuur hebben we niet voor niets en het is fijn om te zien dat hier steeds meer kinderen gebruik van maken. Gewoon mee kunnen doen bij een sport- of muziekvereniging is heel belangrijk voor alle kinderen.’ Gemeente De Wolden vindt dat alle kinderen de mogelijkheid moeten krijgen om aan sport- en cultuuractiviteiten mee te doen en werkt daarom samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Ook in 2019 kunnen ouders een beroep doen op het fonds.

Jeugdfonds Sport en Cultuur

Sommige kinderen kunnen niet meedoen met sport- en cultuuractiviteiten, omdat hun ouders het niet kunnen betalen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur biedt een oplossing. Via een intermediair, zoals de sportfunctionaris, een cultuurcoach, een trainer of een juf op school, kan een gezin per kind een sport- en een cultuuraanvraag doen. Het fonds zorgt dan voor de financiële afhandeling met de sport- of cultuurclub. Dit doet het fonds door betaling van de contributie en soms door waardebonnen voor kleding en/of materialen.

Voor wie

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur is bestemd voor kinderen van 0 tot 18 jaar die om financiële redenen geen zwemles kunnen volgen, geen lid kunnen zijn van een sportvereniging, muziekschool of andere culturele instelling.

Voor meer informatie over het Jeugdfonds Sport & Cultuur in De Wolden mail naar sport@dewolden.nl of bel naar (14) 0528.