Mannes Hofsink is de nieuwe dirigent van Wijker Kunst

De Wijk - Mannes Hofsink (37) uit Meppel is de nieuwe dirigent van Wijker Kunst. Een nieuwe lente, een nieuw geluid. Deze regel uit het bekende gedicht Mei van Herman Gorter is zeer van toepassing is op de zangvereniging Wijker Kunst uit de Wijk.

Toen het koor afgelopen zomer geconfronteerd werd met het feit dat dirigent Bert Lammers, die ruim 30 jaar als dirigent gewerkt heeft bij de Wijker zangvereniging, het dirigeerstokje wilde overdragen aan iemand anders, was er wel even een probleem. Waar vind je zo gauw iemand die deze, ruim 70 jaar oude zangvereniging, bestaande uit een vrouwenkoor, een mannenkoor en een gemengd koor, in goede, muzikale banen kan en wil leiden?

Het koor vond de ‘Meppeler van het jaar 2018’, Mannes Hofsink, 37 jaar oud, organist en beiaardier van de Grote Kerk, bereid om het stokje over te nemen. Beide partijen spraken af dat er een proef/inloopperiode van een half jaar zou komen. Dat halfjaar was onlangs, op de eerste repetitie van het jaar 2019, voorbij en het bleek dat bestuur, dirigent en leden uitermate tevreden waren over de gevolgde werkwijze. Algemeen voorzitter Jacob Boorsma kon, na een inhoudsvolle nieuwjaarstoespraak, samen met dirigent Mannes Hofsink en algemeen secretaris Gerrit van de Belt, het contract voor een langer samenwerkingsverband, ondertekenen.

In het komende voorjaarsconcert is een nieuw geluid te horen met de nieuwe dirgent in een nieuwe lente.