Kerk in Berghuizen houdt Gambiaanse kerkdienst

Berghuizen - Een groep van 18 personen reisde afgelopen mei vanuit Berghuizen en omgeving naar Gambia. Zij brachten daar een bezoek aan verschillende projecten die Stichting de Regenboog voor Gambia uit Hoogeveen daar ondersteunt of heeft opgezet. Ook kwamen ze daar in contact met de bevolking, bezochten zij markten, een apenpark en aaiden zelfs een echte krokodil.

De groep werd geconfronteerd met weinig scholing, armoede, open riolen en schrijnende toestanden in de gezondheidszorg. Maar ook leerden ze de Gambianen kennen als een blije, vrolijke, trotse, gastvrije bevolking.

Gambiaanse kerkdienst

Genoeg aanleiding om een ‘Gambiaanse kerkdienst’ te houden. De dienst vindt plaats op zondag 20 januari om 10.00 uur in de Gereformeerde Kerk in Berghuizen. De opbrengst van de collecte gaat naar een nieuw project van de Stichting Regenboog voor Gambia: de bouw van een basisschool. Deze Stichting heeft al verschillende, mooie projecten op mogen zetten, waaronder een school en een medische post, maar hulp blijft nodig.

Tijdens de kerkdiensten in Gambia, die overigens meer dan 3 uur duren, zie je veel blijdschap en dankbaarheid. Het thema zal zijn: ‘Gambia: een goed gesprek’. De kerkdienst zal wel de Nederlandse lengte van een kerkdienst hebben.