HAC’63 heeft veel winnaars bij Snertloop Zuidwolde

Zuidwolde - De veertigste editie van de Snertloop Zuidwolde zit er weer op. Deelnemers liepen zaterdag onder zware omstandigheden de 5 en 10 kilometer. De organisatie, voetbalvereniging ZZVV, kijkt tevreden terug op het evenement.

HAC atleet Marnix Prins kwam bij de 5 km jongens als eerste over de streep in een tijd van 23.11 min en met een ruime voorsprong op nummer 2. Ook Marielle Lensen stond op de hoogtste plek; ze raffelde de 5 km bij de meisjes in een tijd 24.39 min.

Bij de 5 km heren kwam Ephrem Been van HAC 63 als eerste over de streep. Hij had na de start meteen al een flinke voorsprong op de nummer 2 en liep de wedstrijd, die grotendeels onverhard was, uit in 19 minuten. Jeroen-Pieter vd Vliet volgende op de tweede plaats in een tijd van 20.35 min.

De eindstrijd bij de dames 5 km was spannend. Laura Prins, de oudere zus van Marnix, werd knap tweede in een tijd van 23.08 min. Laura zat dicht achter nummer 1.

Bij de 10 km heren was het een HAC onderonsje. Het was een spannende strijd. Aard van der Vinne won met overmacht in een tijd van 38.03 min. Gevolgd door Bert Karsies 38.30 min en op de 3e plaats Jeroen Thalen in 39.04 min.

Atleet Antien van der Vegt was goed in vorm. Zij werd knap eerste op de 10 km dames in een tijd van 47.49 min. Wilinge Hulzebos, ook HAC atleet en wonende in Zuidwolde, werd derde in een prachtige tijd van 51.35 min.

Zondag indoor Apeldoorn

HAC 63 atleet Dave Hulzebos reisde af voor een indoorwedstrijd naar het Omnisport stadion in Apeldoorn. Hij had zich ingeschreven om de 1500 meter te lopen. Bijna 10 jaar geleden heeft hij zijn laatste indoorwedstrijd gelopen.

In een sterk deelnemersveld van bijna 60 in 5 series kon hij zich knap staande houden. Het eerste gedeelte van de wedstrijd liep niet volgens plan, maar het tweede gedeelte liep hij erg lekker. Hij kwam in een tijd van 4.23.41 min over de eindstreep en dat betekende een PR.