Tekencursus in dorpshuis De Veldhoek

Koekangerveld - Is het je weleens opgevallen dat de meeste volwassenen nog net zo tekenen als toen ze klein waren? De oorzaak daarvan is cultureel en wellicht ook persoonlijk. Het gevolg is dan ook vaak dat zij het niet eens meer durven te proberen. Maar daar is wel wat aan te doen.

De Amerikaanse tekenaar/schilder en voormalig grafisch ontwerper Patrick Koeller gelooft dat bijna iedereen tekenen kan leren. Als voorbeeld wijst hij naar de resultaten van zijn eerder gegeven tekencursus (zie foto). Voor het eerste kwartaal van 2019 zoekt Patrick 5 tot 8 deelnemers om een cursus te volgen in De Veldhoek, het dorpshuis van Koekangerveld. De opbrengsten van de cursus gaan naar De Veldhoek.

Visuele perceptie verbeteren

Het doel van de cursus is in eerste instantie niet zozeer om kunst te maken, maar wel de visuele perceptie te verbeteren. En dat kan zeker tot kunst leiden. Aan de hand van onverwachte, vaak leuke oefeningen gaan deelnemers een proces volgen om bepaalde gewoontes van het denken en zien af te leren en daarvoor in de plaats zich nieuwe principes en benaderingen eigen te maken.

Door het opbouwen van vaardigheden vergaren deelnemers voldoende zelfvertrouwen om eventueel ook verdere stappen in tekenen of andere beeldende kunst te overwegen.

Grote vooruitgang

De verwachting is dat de meeste vorderingen door beginners zullen worden geboekt. Maar ook gevorderde tekenaars zullen grote vooruitgang kunnen realiseren voor wat betreft perceptie en verbeterde meet- en tekentechnieken om hardnekkige problemen te verhelpen.

Uiterste inschrijvingsdatum: dinsdag, 15 januari. De eerste cursus wordt gegeven op dinsdag 22 januari van 19.00 tot 21.30 uur. De cursus wordt gegeven in het dorpshuis De Veldhoek, Ruinerweg 24a in Koekangerveld. Wil je meer weten? Stuur dan een mail naar epkoeller@gmail.com.