Actief paar Geert en Annie Smink viert jubileum

Koekange - Het was woensdag morgen een zoete inval bij de familie Smink aan de Stationsstraat in Koekange. De vier kinderen met hun partners en twee kleinkinderen kwamen Geert en Annie Smink feliciteren met hun 60-jarige huwelijksjubileum. Een echtpaar dat ‘zorg voor de samenleving’ heel hoog in het vaandel heeft staan.

Het echtpaar woont zo’n vijf jaar aan het spoor na 35 jaar aan de Koekangerdwarsdijk te hebben gewoond in de boerderij die oorspronkelijk van de ouders van Annie was. De voorbijrazend treinen veroorzaken geen overlast. ‘Je merkte niet eens dat er eentje langskomt’, zegt Annie. Ze genieten volop op deze plek, hebben een week geleden nog vanuit het keukenraam genoten van de grote vuurwerkshow van Kuiper en zijn allebei nog actief.

Geert volgde een opleiding aan de Ambachtsschool en werkte bij Guichelaar, voordat hij in dienst kwam van de gemeente De Wijk als gemeentetimmerman. ‘In de oude school van Koekange richtte ik een timmerwerkplaats in en ik reed in een geel Volkswagenbusje door de gemeente De Wijk.’ In zijn vrije tijd bouwde hij hun eerste woning aan de Prinses Christinalaan, toen daar verder nog niets stond. Geert was sowieso actief in zijn vrije tijd, want hij was actief – al dan niet als voorzitter – van toneelvereniging De Morgenstond, ijsvereniging Voorwaarts, de feestcommissie en de vakbond. Ook was hij lid van de vrijwillige brandweer. Het leverde hem nog voor de gemeentelijke herindeling een koninklijke onderscheiding op.

Annie was actief voor de kerk en bij de bridgeclub en houdt haar conditie op peil door zoveel mogelijk te zwemmen. In de zomer ’s morgens vroeg in het water van zwembad De Slenken in de Wijk, ’s winters bij de Westerbergen in Echten.

Dat de familie – drie dochters, een zoon, acht kleinkinderen en twee achterkleinkinderen - een hechte band heeft, blijkt onder meer uit het jaarlijkse Pinksterweekend in Vaassen. ‘We begonnen in een tent, maar huren nu een hele hoek van de camping af’, vertelt Annie enthousiast.