Geslaagde winteravondshow De Zuidwesthoek

Wanneperveen - De winteravondshow van ‘De Zuidwesthoek’ is in de wijde omtrek bekend om de mooie kalveren, pinken en koeien die in de gezellige hal van Loonbedrijf Pieter van der Linde in Wanneperveen de arena betreden.

Het bestuur had er ook dit jaar alles aan gedaan om er een mooie avond van te maken en het resultaat mocht er zijn. De enorme hal was ook dit jaar in kerstsfeer gebracht door leerlingen van Terra Meppel. Koeienliefhebbers komen graag naar de winteravondshow van ‘De Zuidwesthoek’ want er is voor elk wat wils, van jong tot oud.

Grote keuring

Wie vrijdagavond 14 december de grote keuring bezocht, zag 90 kalveren en koeien die tot in de puntjes waren verzorgd en in een dik pak stro lagen. Ook was er de agrarische vakbeurs, veel vermaak voor kinderen en een hapje en drankje voor de liefhebbers.

Vast onderdeel tijdens de Zuidwesthoekkeuring is de deelname van de jeugd. Ook zij laten zien wat ze in hun mars hebben op het gebied van toiletteren en voorbrengen van de kalveren. Tijdens de wedstrijd beoordeelde de jury hoe netjes het kalf eruit zag én hoe de jonge deelnemers het kalf showden aan de jury en het publiek. Laura Prins en Jelle Hooikammer werden kampioen bij het toiletteren en voorbrengen in de twee leeftijdscategorieën.

De keuring van de koeien werd door de vele bezoekers met grote belangstelling gevolgd. Aan het einde van de avond werd door jurylid Ard Gunnink uit Ommen de 3-jarige Prairie Hoeve Hendrika 82 verkozen tot algemeen kampioen van deze winteravondshow. De winnende koe van H. Schuiling/Maatschap Withaar-Prent uit Nijeveen kreeg de lauwerkrans omgehangen. Nadien was er nog ruim de tijd om na te praten. ‘Het is ieder jaar een heuse uitdaging om de winteravondshow weer tot een succes te maken. Met inzet van de vele vrijwilligers is dat ook dit jaar weer gelukt’, aldus voorzitter Arend Steenbergen na afloop.

Goed doel

Traditioneel onderdeel van de winteravondshow is de veiling waarvan de opbrengst gaat naar een goed doel. Allerlei agrarische en niet-agrarische benodigdheden werden door sponsors ter beschikking gesteld voor deze veiling. De opbrengst was dit jaar bestemd voor hospice ‘Het Riemkehuis’ in Steenwijkerland dat vrijwel volledig afhankelijk is van giften en donaties.