Kerstsfeer beleven bij het bezoekerscentrum Dwingelderveld

Ruinen - Bezoekerscentrum Dwingelderveld haalt dit jaar alles uit de kast. Tijdens de donkere dagen is het natuurcentrum aan de Benderse 22 in Ruinen versierd met zelfgemaakte vilten kerstballen, honderden lichtjes en metershoge kerstbomen.

Als de zon ondergaat beginnen de lichtjes rondom het gebouw te branden. Op het voorplein staat een vijf meter hoge kerstboom te schitteren. Bij binnenkomst in het bezoekerscentrum worden bezoekers blij verrast met een kerstboom versierd met gevilte kerstballen, -sterren en –figuren. Deze creaties zijn gemaakt door vrijwilligers van Natuurmonumenten. De wol die gebruikt is, is afkomstig van het Drentse Heideschaap dat op het Dwingelderveld graast.

Kerstsfeer

Wie de kerstsfeer wil beleven in het Dwingelderveld kan van woensdag tot en met zondag tussen 10.00 en 17.00 uur langs komen in Ruinen. Tijdens de kerstvakantie is het bezoekerscentrum dagelijks geopend, met uitzondering van eerste kerstdag en oudjaarsdag. Op tweede kerstdag is het bezoekerscentrum onderdeel van de jaarlijkse Ruiner Kerstwandeling. Tijdens de jaarwisseling zijn er afwijkende openingstijden. Meer informatie op www.natuurmonumenten.nl/bcdwingelderveld.