Sfeervol Kerstevent kent avondvullend programma

Zuidwolde - De muziekkoepel en het aangrenzende plein vormen zaterdag het decor van een gezellig en sfeervol Kerstevent. De organisatie ligt in handen van de Ondernemersvereniging Zuidwolde (OVZ) en deze heeft een avondvullend programma in petto.

Alles wat bijdraagt om de bezoeker in kerstsfeer te brengen is aanwezig. Naast muziek, zang, warme dranken en lekkernijen wordt het publiek getrakteerd op nog meer vertier en entertainment. ‘Het wordt een gezellige bedoening’, geeft Evelien Westerbeek van de OVZ aan. ‘Alle ingrediënten voor een sfeervol Kerstevent zijn aanwezig.’ Om 18.00 uur is de inloop en loodst gastheer Jan ‘Dickens’ Dekker de bezoekers op vrolijke wijze door het programma.

Het plein wordt in feestelijke kerstsfeer aangekleed. De bezoekers kunnen bij de sfeervolle tentjes terecht waar diverse heerlijkheden te verkrijgen zijn. Naast koffie en thee ontbreken ook chocolademelk en de warme glühwein niet. Thuis eten is niet nodig, want tijdens het Kerstevent is er heerlijke snert en er zijn ook broodjes hamburgers, krentenbrood, Surinaamse lekkernijen, stroopwafels en oliebollen.

Onderwijl kan het publiek genieten van muziek en zang, want vanuit de muziekkoepel is e hele avond zang en muziek te horen. Popkoor Just Fun en De Dickens Singers verzorgen een zangoptreden en Da Capo Klarinet Ensemble onder leiding van Marjon Brouwer zorgt voor de muzikale klanken.

Dickens Singers

De Dickens Singers trakteren het publiek op een aantal Engelstalige Christmas Carols, zoals Silent Night, Let is snow en The First Noëll. Daarbij gaan zij geheel in stijl gekleed als de personages uit de beroemde boeken van deze gelijknamige Engelse schrijver.. Clara Hofstra van De Dickens Singers: ‘In totaal hebben we 19 nummers in ons repertoire. Het koor wordt gedirigeerd door Marianne Mol en op de piano begeleid door Martin Molema. We verzorgen in deze periode acht optredens in deze regio, waar onder ook in verzorgingshuizen en vrijdag tijdens het Kerst Event in Zuidwolde.’

Cisca den Uil en Erna Wissink zullen zich als living statues, levende standbeelden, tussen het publiek begeven. Cisca: ‘De kostuums maken we zelf en zijn hier al een paar weken mee bezig. Al enkele jaren beoefen ik deze hobby en de reacties van het publiek zijn vaak bewondering voor het stilstaan. Wanneer iemand een geldstuk in een bakje doet, dan beweegt het beeld even.’ Cisca en Erna zijn vaak te vinden op festivals, markten en andere feestelijke gelegenheden willen de mensen graag kennis laten maken met Living Statues. Tijdens het Kerstevent in Zuidwolde zijn de dames te herkennen, geheel passend bij het thema, als ijskoninginnen.

In de grote tent kan het publiek plaatsnemen op de strobalen en luisteren naar voordrachten die verzorgd worden door Jan Veenstra, Marga Kool en Betty Gras. Laatstgenoemde is als predikante aan de Ontmoetingskerk in Zuidwolde verbonden. Het Kerst-Event bij de muziekkoepel in Zuidwolde op vrijdag 14 december is vrij toegankelijk, inloop vanaf 18.00 uur en duurt tot 21.00 uur.