Geslaagde kerstmarkt in Ruinen ondanks slechte weersvoorspellingen

Ruinen - De weersvoorspellingen zaten niet mee, regen en wind was de praktijk. Bij de opbouw van de markt was de organisatie druk bezig alles extra vast te zetten. De middag zou beter worden en dat is gebleken.

Dit jaar was de kerstmarkt Ruinen wederom een groot succes. De markt was breed uitgezet over de gehele brink en de naastgelegen straat. Tientallen kraampjes en stands waren aanwezig. Een breed scala aan producten, waaronder uiteraard prachtige kerststukken namen gretig aftrek bij het publiek.

Foodplein

Nieuw was het foodplein, prachtig gesitueerd rondom de kerststal, waarop echt fantastische ‘keukens’ aanwezig waren. Ambachtelijk bereid eten, waaronder erwtensoep, kalkoek van het spit, en biofriet waren welkome warme versnaperingen om de kou uit je lichaam te houden. Een grote kerststal, muziek van de kerstman en broodjes bakken met de kinderen, aan alle facetten voor een kerstmarkt was gedacht.

Ondernemersverenging Ruinen en de marktorganisator Roland Visser spraken van een zeer geslaagde kerstmarkt. ‘In verband met de weersvoorspelling zijn vele markten in de regio vooraf al geannuleerd. Gezamenlijk hebben wij in de ochtend een besluit genomen om door te gaan. Uit de hele regio komen bezoekers die een volwaardige kerstmarkt verwachten, en met succes’, aldus de organisator. Een vervolg voor volgend jaar zal zeker weer plaatsvinden.