Cibeles en van der Marel komen naar de Mariakerk in Ruinen

Ruinen - Duo Cibeles en fluitiste Fiona van der Marel komen op zondag 20 januari naar de Mariakerk in Ruinen. Het Duo Cibeles, Francisco Deheza (viool) en Suzanne van Duuren (cello), komen tezamen met Fiona van der Marel (dwarsfluit) opreden om 15.30 uur.

Op het programma staan werken van onder meer Bach, Haydn, Debussy, Chopin en Kodaly.

Van klassiek tot jazz

Duo Cibeles werd opgericht in 2015 toen Suzanne en Francisco studeerden aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Inmiddels is Suzanne afgestudeerd en vervolgt Francesco zijn opleiding aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Hun repertoire bestaat uit hoogtepunten van de klassieke muziek voor viool en cello tot arrangementen van jazz en movie lyrics. Duo Cibelesvolgde een groot aantal masterclasses en trad al veelvuldig op in Nederland, België, Hongarije, Spanje en Luxemburg.

10-jarige leeftijd

Fiona van der Marel begon op 10-jarige leeftijd met dwarsfluitles bij Gerdien Wichers. In 2013 werd zij toegelaten tot de vooropleiding van het Prins Claus Conservatorium waar zij tot op heden de studie Bachelor uitvoerend musicus klassieke muziek volgt bij Egbert Jan Louwerse.

Het concert is op zondag 20 januari om 15.30 uur in de Mariakerk in Ruinen.

De kerk is open vanaf 15.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de deur, jongeren tot 18 jaar mogen gratis naar binnen. Reserveren is niet noodzakelijk. Zie ook: www.muziekindemariakerk.nl.