Neem een frisse duik voor het goede doel

De Wijk - Motorclub De Antrappers uit de Wijk houdt op dinsdag 1 januari de Unox Serieuze Nieuwjaarsduik. Dit jaar heet het: Duik voor Doelen. Het is de vijftiende keer dat de club deze duik op nieuwjaarsmiddag houdt.

In 2005 kwam de motorclub als grap met het idee om hun jubileumjaar met een frisse start te beginnen. De animo en het enthousiasme bij de deelnemers en het publiek is de laatste jaren zo groot geweest dat men er bijna niet meer onderuit kan om dit jaarlijks te organiseren. Terwijl het eigenlijk een eenmalige actie zou zijn. Ook wordt er vanuit IJhorst de laatste jaren lekker meegedoken. De organisatie van het Oud en Nieuwfeest (beter bekend als de jongens van de Tente) activeren elk jaar zoveel mogelijk duikers voor de koude sprong en komen zelf met een voorstel voor het goede doel waarvoor zij duiken.

De goede doelen

De Wijk duikt voor de volgende twee goede doelen: Speeltuinvereniging de Speulhorst voor de vervanging van de speeltoestellen en Zwembad De Slenken voor de renovatie van de douches. IJhorst duikt voor nieuw speelmateriaal voor Peuterspeelzaal de Reestrakkertjes. De organisatie hoopt dat er veel mensen meeduiken en willen ook zeker de bestuurders van beide zijden uitdagen om mee te doen.

Het is de bedoeling om zoveel mogelijk duikers te hebben op deze dag. Er wordt verzocht mensen van verenigingen, stichtingen, clubs en wat al niet meer, aan de duik te laten deelnemen en mekaar uit te dagen. Individueel duiken is natuurlijk altijd mogelijk. Duikers uit de gehele regio zijn welkom. Het is de bedoeling dat de duikers (zich laten) sponseren voor minimaal vijf euro. Dit geld wordt dan ter beschikking gesteld van de goede doelen. Ludieke kleding wordt zeer gewaardeerd.

Iedereen mag meedoen

Iedereen uit De Wijk, IJhorst en ver daarbuiten, die het jaar fris wil gaan starten is welkom. De leeftijd doet ook niet terzake, als je maar kan zwemmen. Schoeisel is wel aan te raden. Na de duik is er een douche te gebruiken. Opgave kan via motorclub@antrappers.nl. Verdere info is te verkrijgen via www.antrappers.nl.

De Nieuwjaarsduik vindt plaats in de Reest nabij de brug aan de Julianaweg. De duikers verzamelen om 13.30 uur in Cafe De Wiekslag of de Tente en omstreeks 13.45 uur bij de brug. Het startschot voor de duik is om 14.00 uur. De organisatie hoopt op veel deelnemers en publiek die met zijn allen een leuk bedrag bijeen zullen brengen. Wel wordt verzocht zoveel mogelijk te voet te komen en als men met de auto komt deze even te parkeren in de woonwijk rond de Julianaweg of bij de Kerk in IJhorst.