Derde deel van Boerderijenboek Zuidwolde ziet levenslicht

Drogteropslagen - Het derde deel van het Boerderijenboek van de oude gemeente Zuidwolde heeft het levenslicht gezien: vorige week werd in het dorpshuis van Drogteropslagen het deel over het Linderveld gepresenteerd. De eerste twee exemplaren waren voor de auteurs Roelof Hein en Henk van Goor.

De eerste twee delen van het Boerderijenboek gingen over de buurtschappen Nolde en Wemmenhove. Er werd de laatste weken van november hard gewerkt om deel drie gereed te krijgen voor Sinterklaas. ‘Op de avond voordat het boek naar de drukker ging, kreeg ik nog een mailtje met wijzigingen’, vertelt voorzitter Bert Steenbergen van de Oudheidkamer Zuidwolde.

Zes jaar geleden kwam een werkgroep bijeen om te inventariseren hoeveel boerderijen er in Zuidwolde zijn geweest. ‘Er werden groepjes gevormd en het heeft behoorlijk wat tijd gekost om tot een uitgewerkt idee te komen. Hoe moet zo’n boek eruit zien? Een ding werd ons wel duidelijk: het moest niet één dik boek worden, zo zwaar als wat. Zoals we het nu doen, blijft het betaalbaar en kan iedereen het boekje kopen van de eigen regio’, legt Steenbergen uit.

Het mooie van de serie is dat alle delen uiteraard dezelfde afmetingen hebben, maar dat ze kleur groen steeds lichter worden.