Biljartclub De Veldhoek houdt Open 4-ballen biljarttoernooi

Koekangerveld - Biljartclub De Veldhoek uit Koekangerveld houdt vlak voor Kerst en direct daarna voor de negende maal haar jaarlijkse Open 4-ballen Biljarttoernooi in dorpshuis De Veldhoek.

Normaal wordt bij biljarten met drie ballen gespeeld, een witte, gele en rode. Bij het 4-ballentoernooi wordt daaraan een vierde, blauwe, bal toegevoegd. Dat voegt een extra dimensie toe, doordat met vier ballen op meerdere manieren caramboles gemaakt kunnen worden. Afhankelijk van de wijze waarop een carambole wordt gemaakt telt die voor 1, 5 of zelfs 20 punten. Bovendien moet een exact aantal punten worden gescoord. Wie daaroverheen gaat moet dat aantal punten nog eens maken.

Voorrondes

De voorrondes worden gespeeld op donderdag 20 december (ochtend, middag en avond) en vrijdag 21 december (middag en avond). De tweede ronde wordt gespeeld op vrijdag 28 december (middag en avond). Op zaterdag 29 december wordt de halve finale in de middag gespeeld de finale in de avond.

De aanvangstijden zijn: ochtend, 9 uur; middag, 13.30 uur en avond, 19.30 uur. Geïnteresseerde bezoekers zijn van harte welkom in het dorpshuis De Veldhoek, Ruinerweg 24a, Koekangerveld.