Nieuwjaarsconcert Pollux Ensemble in Museumboerderij Karstenhoeve

Ruinerwold - De Markiezin van Drenthe presenteert: Folksongs. Op zondag 20 januari geeft Pollux Ensemble een nieuwjaarsconcert in Museumboerderij Karstenhoeve aan de Dr. Larijweg 21 in Ruinerwold. Aanvang van het concert is om 15.00 uur.

Ensemble Pollux bestaat uit professionele musici die hun sporen hebben verdiend als optredende artiesten en ook als docenten bij onder andere ArteZ Conservatorium, Zwolle. Meer over de individuele musici www.polluxensemble.nl.

Pollux Ensemble

Het ensemble met sopraan Henriette Feith zal onder andere de beroemde Folksongs van avant-garde componist Luciano Berio uitvoeren, liederen die Berio voor zijn vrouw, de expressieve zangeres Cathy Berberian, schreef in 1964. Dit werk is een van zijn meest geliefde en toegankelijke werken en heeft zijn plaats intussen ingenomen tussen de prominente klassieke composities. In alle toonaarden wordt de liefde bezongen. Het bevat arrangementen van negen traditionele volksliederen uit landen als Armenië, Frankrijk, Italië en Amerika. De liederen worden in verschillende talen vertolkt en zijn zeer origineel geïnstrumenteerd.

Daarnaast spelen volksmelodieën ook in de rest van het programma een bepalende rol. De Cantos del Tucúman van de Argentijn Ginastera, instrumentale bewerkingen èn bewerkingen van oud-Nederlandse liederen. De laatste zijn gearrangeerd door Nico Hovius, dirigent, pianist en muzikaal alleskunner. Hij gebruikt hiervoor alle aanwezig instrumenten.

Voorpremiere

Het gaat bij dit concert om een voorpremiere. Uitgebreide informatie over het programma en de toegangsprijzen is te vinden op de website van concertorganisatie Music on Chairs: www.musiconchairs.nl. Kaarten voor het optreden in Ruinerwold zijn per direct te reserveren via markiezinvandrenthe@gmail.com.