Imkersvereniging plant bijenboom in Oosteinde

Ruinerwold - De imkersvereniging Ruinen en omstreken heeft zaterdag 22 december een bijenboom aangeboden aan Dorpsbelangen Ruinerwold in Ruinerwold. De imkers vragen hiermee de aandacht voor de drachtomstandigheden voor bijen, wilde bijen en alle andere vliegende insecten. De boom is geplant in het natuurgebiedje langs de Wold Aa en het kerkje in Blijdenstein.

Het aantal soorten insecten in Nederland staat geweldig onder druk en er is sprake van een dramatische afname van het aantal soorten bijen, hommels en vlinders. Alle insecten - en zeker ook honingbijen – hebben onvoldoende voedselaanbod. Nectar en stuifmeel zijn voor al deze insecten van levensbelang, immers zij zorgen voor de bestuiving van een groot deel van ons dagelijks voedsel. De imkervereniging Ruinen en Omstreken maakt zich sterk om het publiek hiervan bewust te laten worden. Het is belangrijk om het hele jaar bloeiende planten, struiken en bomen in de tuin te hebben. De hele biodiversiteit profiteert hiervan, immers zonder bijen geen bloemen en zonder bloemen geen zaden en zonder zaden geen planten.

De imkersvereniging Ruinen e.o. geeft elk jaar – sinds het100–jarig bestaan in 2011 - een bijenboom aan een dorp of kern in de gemeente De Wolden. Inmiddels groeien en bloeien de bomen die in de afgelopen jaren zijn geplant al mooi. Dorpsbelangen Ruinerwold was blij met de boom en verzekerde de Ruiner imkers goed voor de boom te zullen zorgen.