Carbidschieten in De Wolden is gezellig en veilig

Ruinerwold/Kerkenveld - Het oude jaar werd in de gemeente De Wolden traditiegetrouw uitgeluid met de hardste knallen die je met melkbussen (en andere tanks) kunt maken. Het carbidschieten was tot in de wijde omtrek te horen, op alle locaties was het gezellig, maar ook veilig, zo constateerde burgemeester Roger de Groot.

De eerste burger maakt ieder jaar een ronde met een wijkagent, dit keer met Drikus Bakker, om met eigen ogen te zien hoe het gesteld is met de veiligheid op de carbidschietplaatsen. Hij kwam in Ruinerwold, Zuidwolde, Fort, Linde, Kerkenveld, Alteveer, Echten, Ruinen en de Wijk. In het kader van de campagne BOCK – dat staat voor Bewust Oplettende Carbid Knaller – liet Roger de Groot overal een bal achter. ‘Het viel me echt op dat de meeste mensen wel op de hoogte zijn van de campagne en dat overal aandacht is voor de veiligheid en gehoorbescherming. Een goede zaak, zo blijft het ook gezellig en leuk’, constateerde De Groot.

Carbidschietles

In Ruinerwold kreeg de jeugd voor het tweede achtereenvolgende jaar carbidschietles van Imre Gol. Dat gebeurde ’s morgens aan de Dokter Larijweg, waar later die dag nog een groot oudejaarsfeest plaatsvond. De jongste jeugd kreeg op speelse wijze les van de jonge twintiger Gol, waarbij niet alleen de burgemeester op bezoek kwam, maar ook een cameraploeg van RTV Drenthe. Ook BOCK-ambassadeur Ronald Buld mocht daar een en ander vertellen over het belang van de campagne.

Op vele locaties in De Wolden knalden de bussen weer luid. Ook om twaalf uur knalde het overal, maar dat kwam dan weer door de immense hoeveelheid vuurwerk die de lucht in werd geschoten. In De Wolden deden zich geen zaken voor waarbij de politie in actie moest komen. In politiekringen wordt dan gesproken van een ‘rustige jaarwisseling’.