Oranjeavond belooft weer feest te worden

Zuidwolde - Op de avond voor Koningsdag stropen de middenstanders van Zuidwolde de mouwen weer op voor de traditionele Oranjeavond. Er is net als andere jaren weer van alles te doen. Een van de bijzondere activiteiten is de speciale VIP Bingo van de drie Dekker-winkels, die dit jaar negentig jaar bestaan.

De avond begint zoals altijd om 18.00 uur en eindigt rond de klok van negen uur. De meeste winkels zijn geopend en de stemming wordt verhoogd door de kinderrommelmarkt. Bij goed weer zal de markt een groot deel van de groenstrook en het plein voor het gemeentehuis in beslag nemen. De kinderen kunnen vanaf 17.00 uur een plekje zoeken. Ook ouderen kunnen proberen overtollige spullen te verkopen. Zij kunnen zich aansluiten bij de kofferbakverkoop.

Ieder jaar is de verkiezing van de Zuidwoldiger van het Jaar weer een hoogtepunt. Iedereen kan een inwoner nomineren voor deze titel. Dit jaar gaat het erom wie de opvolger wordt van Jaap Wieken. De bekendmaking door burgemeester Roger de Groot vindt rond 19.00 uur plaats bij de Huuskamer. Verder kunnen verenigingen zich deze avond presenteren, of het nu om sport, muziek, toneel of goede doelen gaat. Piratenkoor ’t Zwarte Gat zorgt samen met andere artiesten voor muziek. Horecaondernemers verzorgen de versnaperingen.

De drie bedrijven Dekker pakken groots uit met een speciale bingo voor negentig VIP-klanten. Het gaat om Henk Dekker Mode, Damesmode Henk Dekker en Dekker Slapen. Er wordt een speciaal podium voor gebouwd. Om de feestsfeer er goed in te krijgen, is er muziek van een DJ.

Aanmeldingen voor de kramen of nominaties voor Zuidwoldiger van het Jaar (met onderbouwing) kunnen gestuurd worden naar ovzuidwolde@hotmail.com.