Mannenkoor en Hamer treden op bij Zangavond

Zuidwolde - Het Christelijk Mannenkoor Steenwijk met vaste organist Arjan Kroes en organist Harry Hamer werken mee aan de Zuidwoldiger Zangavond in de Hervormde Kerk op zondagavond 29 april. Het thema is ‘Uw Koninkrijk kome’. De presentatie wordt verzorgd door Rolanda den Boon.

Het Christelijk Mannenkoor Steenwijk bestaat al sinds 1946 en heeft zo’n 65 leden. Het heeft al vele bijzondere concerten gegeven, onder andere met Jan Vayne, het Kremlin Capella Koor en de Josti Band. In Zuidwolde hebben ze al diverse keren succesvol meegewerkt aan een zangavond. De laatste keer was in 2015.

Sinds januari 2013 staat het koor onder leiding van dirigent Marco Hoorn uit Urk. Als dirigent en solist werkte hij mee aan concerten en tv-opnames. Verder doet hij projecten als zanger, drummer, pianist en producer. Het koor wordt muzikaal begeleid door de vaste begeleider, organist Arjan Kroes uit Steenwijk.

Begeleiding van Harry Hamer

Organist en dirigent Harry Hamer zal deze zangavond de samenzang begeleiden en ook improviseren. Hamer is een vertrouwde naam bij de Zuidwoldiger Zangavonden. Hij is organist van de Nieuwe Kerk in ‘orgelstad’ Kampen en in het dagelijks leven docent en adjunct-directeur van de muziekschool in deze stad. Zijn orgelstudie volgde hij aan het Conservatorium in Zwolle. Op tv is hij regelmatig te zien in het programma ‘Nederland Zingt’.

De zangavond begint om 19.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.zangavond.nl.