Dekkers vieren feest

Henk Denker Mode, (Jan) Dekker Slapen en Damesmode Henk Dekker bestaan dit jaar gezamenlijk negentig jaar. Donderdag vierden de broers en neef dat bij de grote Bingo tijdens de Oranjeavond.

In de lange rij activiteiten was een prominente plek ingeruimd voor de jubileumbingo voor de drie Zuidwoldiger bedrijven met de naam Dekker. Wie deel wilde nemen, kon zich van tevoren aanmelden en hoefde niet eens een vaste klant te zijn.

‘We hebben wel een paar semi-professionele bingospelers gezien’ , zag Henk Dekker van de Damesmode. ‘Ze kwamen natuurlijk op de mooie prijzen af, maar misschien ook omdat deelname voor iedereen gratis was’, glimlacht Henk. Wie jarig is, die trakteert.

Met negentig deelnemers uit Zuidwolde en nabije omgeving werd geconcentreerd naar de cijfertjes op de blaadjes gekeken en opgelet of deze ook werden opgenoemd door presentator Sander Meester. Alle tafeltjes waren bezet en in totaal werden wel twintig rondjes gespeeld. De catering werd verzorgd door Jan Schoemaker.

Bingo!

De drie Dekkers liepen er gekleurd bij, want ze hadden een fraai oranje maatpak bij kledingverhuur De Bonte Koe in Ruinerwold kunnen scoren. Met op de achtergrond de twee DJ’s van WEG, werd het een sfeervolle avond waar heel wat keren ‘bingo’ werd geroepen.

De prijzen waren beschikbaar gesteld door enkele ondernemers uit het dorp: de Mitra, Jumbo Termeulen, garage Rutger Wemmenhove en natuurlijk de zaken van Dekker. Heel spontaan stelde buurman Bert Zwiers tijdens de bingo zelf nog een mooie prijs beschikbaar.

De ondernemers Dekkers, Dekkers en Dekkers kijken met plezier terug op de Oranjeavond. Het jubileum van de drie Dekkerbedrijven gaat door met verschillende acties, onder meer rond Kar-Ga-Door.