Bad to the Bone BBQ Team wint BBQ wedstrijd

Hoogeveen/De Wijk - Tijdens de jaarlijkse Barbecue-wedstrijd, die werden gehouden op donderdag 10 mei in het Raifeissenpark in Hoogeveen, is Peter Roos uit de Wijk samen met zijn team, ‘Bad to the Bone’ over-all winnaar geworden in alle vier categorieën. Het team haalde bij de wedstrijden Soep van de bbq, Moinkballs, Kiplollies en Rollade vier keer een eerste plaats. Deze BBQ wedstrijd is een kwalificatiewedstrijd die dit jaar valt onder de Stichting BBQ Wedstrijd Nederland S.B.W.N. Er deden acht teams mee aan deze wedstrijd.

Het gaat om gerechten van de barbecue die culinair bereid worden. Het team, dat dit jaar pas van start is gegaan, gaat diverse wedstrijden bezoeken. De bakkers gaan voor de punten. De eerstvolgende wedstrijd is 9 juni in Waddinxveen en op 29 september draai doet Bad to the Bone ook mee in Meppel bij Meppel Culinair op het Kerkplein. Ze zijn op Facebook te volgen.

Het team Bad to the Bone bestaat uit Gemma van Leuven, Erik Manders, Christian Boomker, Christian Tholen en Peter Roos. De deelnemers hebben ook individueel al diverse prijzen binnengehaald bij verschillende wedstrijden.