Zet Drenthe op de kaart tijdens de Buitenspeeldag

Ruinerwold - Jantje Beton en Nickelodeon willen van Nederland één grote speelplek maken. Op woensdag 13 juni staat de 11e Buitenspeeldag voor de deur. In het hele land hebben al meer dan 605 scholen, bedrijven, buurtverenigingen, ouders, gemeenten en kinderen een activiteit aangemeld.

Ook in de Drenthe wordt op 13 juni volop buiten gespeeld! In de provincie zijn al 21 activiteiten. Maar dat moeten er nog veel meer worden! Help mee deze 11e editie tot een nog groter succes te maken. Meld je speelactiviteit aan op www.buitenspeeldag.nl.

In Drenthe worden al 21 activiteiten georganiseerd. In Ruinerwold gaan kinderen spelen met de waterpomp, in de wilgentakkenhutten spelen, over de heuvels rennen en lekker vies worden. Daarnaast kunnen kinderen in Meppel spelen op een stormbaan en aan het eind van de stormbaan duik je gelijk in het zwembad. Dat zijn maar twee van de vele leuke activiteiten die georganiseerd worden in Drenthe.

Niet vanzelfsprekend

Al veel activiteiten zijn aangemeld maar dat moeten er nog veel meer worden. Want buitenspelen is vandaag de dag nog steeds niet vanzelfsprekend. Van de 1,2 miljoen kinderen op de basisschool zijn er meer dan 1 miljoen kinderen die niet meer dagelijks buitenspelen. Ondanks dat zij aangeven zich vrolijk en blij te voelen nadat zij een tijdje buiten hebben gespeeld (75%). Daarnaast geven kinderen aan dat zij buitenspelen één van de leukste vrijetijdsbestedingen vinden, maar toch vaker binnen dan buiten spelen. Genoeg reden om daar wat aan te doen! Organiseer daarom een Buitenspeeldag!

Zet je straat af en organiseer samen met kinderen een knikkertoernooi, tover de straat om tot een hindernisbaan, bouw hutten of ga stoepranden. Van grote tot kleine spelletjes en van knutselen tot hinkelen. Op de Buitenspeeldag is alles mogelijk! Iedereen die kinderen een waanzinnige dag boordevol plezier wil bezorgen kan meedoen. Meld nu je Buitenspeeldag aan en ontvang een gratis ‘Stop nooit met spelen' spandoek. Aanmelden kan tot 13 juni via www.buitenspeeldag.nl