‘Is dat ook eetbaar? Dat wist ik niet’

De Wijk - In het Reestdal wordt zondag 17 juni een wildplukwandeling gehouden onder leiding van wildplukster Olga de Lange. Zij houdt deze wandeling in samenwerking met Het Drentse Landschap.

De wandeling start om 14.00 uur bij Informatiecentrum ’t Ende, Stapelerweg 20 in de Wijk. Om 16.00 uur kun je bij terugkomst proeven van allerlei wildplukgerechten. Aanmelden voor deze activiteit is verplicht. Kijk voor meer informatie op www.drentslandschap.nl.

Is dat eetbaar?

‘De deelnemers van de wildplukwandelingen reageren vaak verbaasd’, vertelt Olga de Lange. ‘Is dat ook eetbaar, dat wist ik niet? Dat hoor ik vaak als ik soorten pluk zoals paardenbloem, zevenblad, brandnetel, veldzuring of kleefkruid. De meeste mensen hebben wel eens bosbessen geplukt of beukennootjes gezocht. Maar wilde planten verzamelen en eten vinden ze best eng, omdat ze niet zeker weten welke soorten het zijn en of je ze kunt eten.’

Proeven

Mensen kunnen daarom onder leiding van bioloog en wildplukster Olga de Lange met een gerust hart proeven van planten, bloemen en bessen. Tijdens de wandeling in het prachtige Reestdal laat zij zien welke soorten eetbaar zijn en welke je beter kunt laten staan. Onderweg en na de wandeling kun je proeven van allerlei wilde planten en de verschillende gerechtjes die wildplukster Olga heeft bereid.

Informatie: www.drentslandschap.nl.