D.O.S. haalt medailles binnen

Zuidwolde -

Een overvolle, snikhete Mr. N Wessels Boer Hal was zaterdag 9 juni het toneel voor de Provinciale Kampioenschappen per toestel in de Regionale Wedstrijdsport A en B. Gymnastiekvereniging D.O.S. Zuidwolde beleefde een succesvolle wedstrijddag.

Vier wedstrijdronden, zeven categorieën, 24 niveaus, 32 juryleden, 96 medailles, 475 turnsters en ontelbare oefeningen. En het gevoel dat overheerst; trots op de teamprestatie. Turnen is een individuele sport, maar iedere medaille voor D.O.S. voelde als een overwinning voor het team. Twaalf turnsters van de vereniging hadden zich geplaatst voor deze toestelfinales, samen lieten ze 29 oefeningen zien. Ze verdienden er twaalf medailles mee.

De toestelploeg trok vrijdag door de omgeving om uit diverse sporthallen en gymzalen de toestellen op te halen en de wedstrijdvloer op te bouwen. Op zaterdag was het de beurt aan de wedstrijdleiding, de telcommissie, de catering, de EHBO en de medaillemeisjes.

In wedstrijdronde één turnde Marith Bremer in Instap D2. In de wedstrijd van Jeugd 2 G werden de eerste medailles voor D.O.S. binnengehaald. Britt Wink werd tweede op sprong en Mare Post eerste op brug en tweede op vloer. In de tweede ronde turnde Benthe Bremer op drie toestellen in Pupil 2 D2. Kylie Zantinge turnde alle onderdelen in Instap D1. Janiek de Vries Jeugd 1 D1 deed het goed met een goud op sprong en brons op vloer.

In de derde ronde lieten de Junioren D hun oefeningen zien. Nelleke Pol werd achtste op brug en Fay-li ten Kate werd tiende op brug en tweede op balk. In de laatste wedstrijdronde turnden Toet Bosma, Maartje Kreuze en Niena van 't Zand in Instap N3. In dezelfde ronde Dide Bruinsma Pupil 1 N3. Deze dames turnen allen Nationaal 3, het hoogste niveau binnen de vereniging. Maartje behaalde brons op sprong en brug. Niena behaalde goud op sprong en zilver op brug en vloer. De laatste medaille werd verdiend door Dide, zij werd tweede op balk.

De deelnemers en organisatie zullen nog dagen nagenieten.