Coop Wiekloop is niet meer weg te denken

Tijdens de feestweek in de Wijk wordt op donderdag 5 juli de befaamde Wiekloop voor de 22e keer gehouden door de Reestrunners en de Oranjevereniging de Wijk.

Het parcours gaat grotendeels door landgoed Dickninge gaat. Wel is er een kleine aanpassing in verband met reconstructie van Dorpsstraat. Deze prestatie-hardloopwedstrijd wordt voorafgegaan door drie wedstrijden speciaal voor kinderen. Om 18.00 uur start de Kids XS run voor kinderen tot en met 6 jaar op het feestterrein bij de tent. Om 18.15 uur start de Kids for FunRun voor kinderen van 7 tot en met 9 jaar. Deze run is ook bijna 1 kilometer. De derde wedstrijd, de zogenaamde 2,5 kilometer Pretloop start om 18.30 uur. Om 19.20 uur staat de 5 kilometer Funrun op het programma. En de 10 kilometer Wiekloop start om 19.15 uur.

De Wiekloop is een inmiddels uit het hardloopwereldje niet meer weg te denken wedstrijd. De organisatie van dit evenement is in handen van een aantal oud-leden en actieve lopers van de loopgroep de Reestrunners en natuurlijk de Oranjevereniging. ‘Ook voor kinderen bijzonder leuk om aan mee te doen en de organisatie hoeft gelukkig niet te benadrukken hoe gezond het is om te bewegen. Daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen.’ De organisatie hoopt dat de sporters uit de Wijk de sportschoenen weer aantrekken en van deze avond weer een mooi spektakel maken. Inschrijven is vanaf heden mogelijk.

De Wiekloop is onderdeel van de loopcircuit De Wolden. Het circuit bestaat uit zeven wedstrijden. Voor de volwassenen zijn er mooie prijzen te winnen. De jongeren krijgen als ze aan drie van de zes jeugdwedstrijden meedoen een leuke herinnering en de volwassenen ontvangen bij deelname aan vier van de zeven wedstrijden een T-shirt. Meer informatie www.wiekloop.nl