Geen inzameling van Taxus-snoeisel dit jaar

Ruinerwold - Er wordt dit jaar geen snoeisel van de Taxus ingezameld voor stichting Taxus voor Hoop, tot teleurstelling van hovenier Martijn Buld uit Ruinerwold. De stichting Taxus voor Hoop kreeg de certificering niet rond.

Het snoeisel wordt gebruikt als grondstof in medicijnen tegen kanker. Om de kwaliteit en efficiency van de productie zo hoog mogelijk te houden wil de farmaceutische industrie vanaf dit seizoen precies weten waar het snoeisel vandaan komt. Zeker op collectieve inzamelpunten waar kleine hoeveelheden bij elkaar gebracht worden is dit niet mogelijk. Tot verdriet van Martijn Buld heeft de stichting daarom besloten geen inzameling te organiseren. ‘Wij vinden dit erg jammer! We zouden nu voor het 4e jaar meedoen met deze goede actie en zagen dat er steeds meer animo voor was. Vorig jaar zaten wij al snel op 13 kuub snoeiafval, maar dit jaar zijn wij dus geen inzamelpunt’ aldus Martijn Buld.

Hij hoopt dat de certificering volgend jaar wel rond komt en dat het hoveniersbedrijf zich weer kan in zetten voor dit goede doel.