Schaapskooi maakt kans op Harry de Vroome Penning

Ruinen - Stichting Drents Heideschaap is een van de twee genomineerden voor de Harry de Vroome Penning. Deze wordt donderdag 5 juli uitgereikt in het Duurzaamheidscentrum in Assen.

De werkgroep Harry de Vroome van Het Drentse Landschap heeft uit alle inzendingen die zij dit jaar heeft mogen ontvangen, twee projecten genomineerd voor de gelijknamige penning. Naast Het Drentse Heideschaap is Vereniging Historisch Anloo genomineerd voor het Oorlogsmonument Anloo - Kniphorstbosch.

Het Drentse Landschap reikt tweejaarlijks de Harry de Vroome Penning uit aan initiatieven of mensen die iets bijzonders voor de ontwikkeling van het landschap In Drenthe hebben gedaan of gaan doen. Centraal daarbij staat een duurzame kwaliteitsbevordering van landschap met behoud van landschapskarakteristieke elementen.

Inspirerende kracht

Harry de Vroome werkte als consulent landschapsbouw bij Staatsbosbeheer in Drenthe. Zijn hele leven stond in het teken van de natuur en het landschap. Ondanks dat het landschap aan allerlei veranderingen onderhevig was, wist Harry de Vroome op vele plekken het landschap haar vorm te laten behouden. Zijn inspirerende kracht was een voorbeeld voor velen die zich met het landschap bezighielden. Onder het motto ‘Landschap als blijvende bron van inspiratie’ tracht de Werkgroep Harry de Vroome van Het Drentse Landschap zijn gedachtegoed levendig te houden, door eens in de twee jaar de penning uit te reiken.

In 2016 is de penning uitgereikt aan Aleks Droog van Parklaan Landschapsarchitecten met zijn ontwerp ‘What’s behind’ voor de geluidswal langs de A28 bij NP Dwingelderveld.

De penning wordt uitgereikt door Het Drentse Landschap op advies van de gelijknamige werkgroep. In deze werkgroep zitten vertegenwoordigers van Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Natuur en Milieufederatie Drenthe, B+O Architecten en kunst, cultuur en bouw- en landschapsarchitectuur. Ali Edelenbosch is voorzitter van de werkgroep.