Lummelen in optima forma

Ruinerwold - De sfeer was ook dit jaar weer fantastisch bij de Lummeldagen afgelopen zondag op het landgoed aan Boerpad in Ruinerwold. Het weer was uitstekend en de opkomst groot.

De organisatie kijkt tevreden terug op een bijzonder gezellig evenement. Er was van alles te doen. Diverse artiesten traden op. Voor de kinderen waren er diverse grote luchtkussens en ze konden zich uitleven op stormbanen. En natuurlijk stonden er een paar zwembadjes klaar om een frisse duik in te nemen. Wie het wilde kon zich laten schminken bij Doomijn. De brandweer was aanwezig met twee brandweerauto’s. Kinderen mochten zelf de spuit hanteren bij het spuitvoetbal.

Bij Circustheater Ketü mochten de kinderen zelfr deelnemen bij een aantal shows, en het jeugdorkest van Sempre Sereno liet van zich horen. Rugbyclub Havelte verzorgde een aantal demo’s. En wie gewoon zin had om te lummelen kon dat doen in de hangmatten carrousel of in een luie fauteuil op het kringloopplein. Terwijl Magic Joop op zijn ‘onzichtbare stoel’ zat en de aanwezigen versteld liet staan van zijn goocheltrucs, was het bij de bartent even flink aanpoten om de koud drankjes te serveren.

Zang

Daarnaast waren er optreden van singer-songwriter Gerard Spin, Zangeres Jolienke, de band Dirty Dog en de Belgische zanger De Calle die een tribute verzorgde met nummers van Armand en Boudewijn de Groot. Met name de heerlijke en akoestisch vertolkte rockklassiekers van Dirty Dog vielen goed in de smaak. De Ruinerwolds autocrossclub en Oldtimerdag Ruinerwold waren tevens van de partij. Behalve dat waren er ook een aantal foodtrucks aanwezig waar diverse lekkernijen verkrijgbaar waren. Zondagmorgen was het voor de organisatie nog even improviseren. Door de harde wind was het niet mogelijk om de beeldbepalende stertenten op te zetten. Er werd besloten een centraal podium in gebruik te nemen. De sfeer was er niet minder om. Het in groten getale aanwezige publiek had een fantastische middag.