VV Ruinen verdient geld voor opknapbeurt sportpark

Ruinen - Voetbalvereniging Ruinen hield zaterdag een Verenigingsdag met allerlei activiteiten en festiviteiten op en rond sportpark De Baete. Het doel van deze dag was geld in te zamelen voor het opknappen van het sportpark. Het sportpark wordt, naast de voetbalvereniging, door meerdere verenigingen en de basisschool gebruikt zodat zij ook ‘baete’ hebben van de opknapbeurt.

Met een diversiteit van activiteiten voor jong en oud in combinatie met het mooie weer werd het een geslaagde dag. De jeugdleden van VV Ruinen hebben met onder anderee een sponsorloop, voetbowling, inzamelen van statiegeldflessen en een voetbaltoernooi een mooi bedrag bij elkaar gebracht. Een jeugdlid wist in zijn eentje meer dan 300 euro bij elkaar te brengen met de sponsorloop. De beloning was een voetbalshirt van zijn favoriete eredivisieclub, beschikbaar gesteld door een sponsor.

De seniorenleden hielden ‘Schijt je rijk’. De winnaar streek maar liefst 500 euro op.

Veiling

Een van de hoogtepunten was de veiling. Onder leiding van een professionele veilingmeester en verenigingsicoon Henk Joosten werden in rap tempo 200 kavels geveild. Van een dinerbon tot aan een ballonvaart, en van een dakraam tot aan een door Tom Dumoulin gesigneerd wieler-shirt. Alle kavels waren beschikbaar gesteld door bedrijven in Ruinen en omgeving.

Na de veiling werd de dag afgesloten met een mooi feest met optredens van DJ Gert (Nijstad) en De Wethouders.

Voorzitter Bert Mulder: ‘Wij kijken terug op een geslaagde Verenigingsdag. Ik wil bij deze nogmaals alle bedrijven bedanken die een bijdrage hebben geleverd aan het mogelijk maken van de veiling. En ik ben trots op onze leden en vrijwilligers dat we met hun inzet zo’n mooie dag hebben kunnen organiseren.’

Inmiddels zijn de werkzaamheden voor het opknappen van het sportpark al begonnen. De komende weken wordt er gewoon doorgewerkt, zodat het sportpark er na de vakantieperiode weer tiptop uitziet.