Mondharmonicaclub het Reestdal zoekt nieuwe leden

De Wijk - Mondharmonicaclub het Reestdal is dringend op zoek naar nieuwe leden. Het groepje is door ouderdom en overlijden van een aantal leden behoorlijk uitgedund.

Onder leiding van dirigente Ina Zuidema wordt iedere dinsdagmorgen vanaf 9.30 uur enthousiast gerepeteerd bij café de Wiekslag in de Wijk.

Ten tijde van het tienjarig bestaan in 2010 telde de club nog vijfentwintig leden. Inmiddels zijn dat nog maar dertien mannen en vrouwen, onder wie een drummer en een accordeonist. Het jongste lid is 58 jaar. En het oudste al ver in de tachtig. De vergrijzing is enigszins opgetreden bij de mondharmonicaclub, dat wordt niet ontkend. ‘Nieuwe leden zijn welkom, maar moeilijk te vinden’, erkent dirigente Zuidema.

Het repertoire bestaat grotendeels uit bekende en oude Hollandse liedjes. Ook een paar Duitse nummers en zelfs een aantal populaire liedjes van onder andere Jan Smit en Jannes staan op het repertoire. Het meezinggehalte is erg belangrijk bij de mondharmonicaclub.

Af en toe zijn er ook nog optredens. Op 25 juli spelen ze tijdens de Drentse Rijwielvierdaagse in Karstenhoeve in Ruinerwold en op 2 augustus wordt een optreden verzorgd in verzorgingstehuis Dunninghe in de Wijk.