Beachvolleybal geeft positieve draai aan werk Dorpsstraat

De Wijk - Een Beachvolleybaltoernooi midden op de Dorpsstraat voor café De Wiekslag in de Wijk. Hoe uniek is dat? Volgens de organisatie is dit nog nooit eerder gebeurd. Op zondag 26 augustus vindt dit nieuwe evenement voor het eerst plaats. Dit in samenwerking met volleybalvereniging WIJHKO. Buiten de unieke sfeer en de gezelligheid wil de organisatie een bijdrage leveren aan de stichting Helden van Martijn (ALS).

De Dorpsstraat in de Wijk is vanwege de herinrichting al enige tijd deels afgesloten en dit zal ook nog even zo blijven. Om er voor de omwonenden en dorpsgenoten een positieve draai aan te geven, is vanuit café de Wiekslag het idee ontstaan om van de nood een deugd te maken, vertelt Lisanne Fieten. Zij is samen met Yvonne Hooijer, Bart Tijink en Maria Schűtzenhofer van café De Wiekslag een van de initiatiefnemers van het evenement. Het is de bedoeling om er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. Met elk jaar een ander (bij voorkeur lokaal) goed doel. Compleet met zomerse muziek en een hapje en drankje. Voor de jongere kinderen is er een springkussen en de mogelijkheid om zich te laten schminken. Yvonne Hooijer: ‘Daarnaast willen we een bijdrage leveren aan de groep die is opgestaan voor Martijn Witte, woonachtig in de Wijk.’ De Helden van Martijn strijden tegen ALS. Een gedeelte van de omzet wordt daarom gedoneerd.

Het beachvolleybaltoernooi is op zondag 26 augustus zijn van 11.00 tot 17.00 op de velden tegenover café De Wiekslag. Straten, clubs, (buurt) verenigingen, familie en vriendengroepen die mee willen doen kunnen zich vanaf heden opgeven via maria@cafedewiekslag.nl.

De teams van vier tot zes personen moeten uit minimaal twee dames bestaan. Minimale leeftijd 14 jaar. Inschrijfgeld € 10,00 per team. Meer informatie is ook te vinden op de facebookpagina Beachvolleybaltoernooi de Wiekslag.