Fietsen langs boerderijen, maar dan anders

Zuidwolde - De stichting Boerderijen fietstocht ‘maar dan anders’ uit Zuidwolde houdt op 1 augustus 2018 voor de 5e keer een prachtige fietstocht door de omgeving. Een fietstocht, waarvoor de laatste jaren niet alleen boerderijen, maar ook andere bedrijven hun deuren open hebben gezet om graag en met trots uitleg te geven over het bedrijf.

De start van de tocht is tussen 9.00 en 12.00 uur vanaf zalencentrum Den Kaat in Zuidwolde, hier kan de dag worden begonnen met een kop koffie, thee of ranja.

De kinderroute is 25 kilometer lang en leidt langs de biologische varkenshouderij Boerrigter waar een kijkje achter de schermen genomen mag worden en het belevingsbos Kerkenveld waar de deelnemers van de fietstocht gebruik van mogen maken. Op de camping Nieuw Moscou worden diverse activiteiten georganiseerd, waaronder pony rijden.

Verder wordt een bezoek gebracht aan de Alke en aan kwekerij Bakker, deze heeft eveneens een leuke activiteit voor de fietsers in petto.

Lange route

De ongeveer 43 kilometer lange route voert dit jaar langs de kerk van Hollandscheveld waarover vrijwilligers iets vertellen. Daarna brengt de route de fieters naar camping Nieuw Moscou met een kleine braderie, tevens kan de lunch hier worden genuttigd. Vervolgens gaat de tocht naar een bijzondere bezienswaardigheid; het dorp Nieuwlande waar de deelnemers uitgebreid op de hoogte worden gebracht van de functie in het verzet en voor de onderduikers in de oorlog. Voor deelnemers aan de boerderijenfietstocht is de entree van het museum gratis.

Ook deze route geeft de mogelijkheid bij de biologische varkenshouderij Boerrigter een kijkje te nemen. Voor beide routes wordt de lunch aangeboden bij camping Nieuw Moscou.

Ook dit jaar zijn bij de start huurfietsen (met versnelling en e-bikes) te gebruiken, deze moeten uiterlijk 28 juli gereserveerd worden via (0528) 371243 of info@vanderlaantweewielers.nl.