AMBC treft voorbereidingen voor grasbaanraces

Staphorst - De afgelopen maanden hebben de vrijwilligers van de motorclub AMBC uit Staphorst weer hard gewerkt aan de voorbereidingen voor de internationale grasbaanraces die dit jaar op vrijdagavond 24 augustus verreden worden.

Net als de voorgaande jaren staat er overigens meer op het programma behalve de grasbaanraces. Zo is het inmiddels een goede gewoonte geworden om op de donderdagavond voorafgaand een oldtimerrit te organiseren waarbij het vertrek en de finish op evenemententerrein De Tippe in Staphorst zijn, de locatie waar het grasbaanparcours ook ligt.

Die donderdagavond is het een komen en gaan van klassieke auto’s, bromfietsen en motoren die ervoor zorgen, samen met het talrijke publiek, dat deze avond altijd zeer gezellig verloopt. Dit jaar dus op donderdagavond 23 augustus. Om 17.30 uur is het terrein geopend voor de oldtimers en kan men zich opstellen voor de rit. Om 18.30 uur is het vertrek gepland voor een route die puur door de gemeente Staphorst en de directe omgeving voert. Zo worden de dorpen Staphorst, Rouveen, Punthorst en IJhorst met een bezoek vereerd en zal onder andere ook verzorgingstehuis De Berghorst bezocht worden door de karavaan. Om 19.00 uur tenslotte vertrekt als laatste een rit voor de moderne toermotoren. Deelname aan deze oldtimerrit voor auto, motor en bromfiets is vrij van kosten en na afloop kan er gezellig even nagepraat worden onder het genot van een hapje en drankje.

Goed ingekocht

Elk jaar weer is het een uitdaging voor de heren van de grasbaancommissie. Hoe contracteer je de beste deelnemers voor je evenement? Wie is er in vorm en wie brengt spektakel voor het publiek. De jarenlange ervaring van deze grasbaankenners maakt dat er meestal veel te genieten valt op de laatste bouwvak vrijdag in Staphorst. De Staphorster organisatie is dus al enkele maanden aan het ‘winkelen’ en zij hebben de zaken vooraf goed ingeschat als het om de kwaliteiten van de rijders gaat. In Staphorst staan een groep zeer goede coureurs aan de start van de Internationale Special klasse. De organisatie heeft tot nu toe overeenkomsten afgesloten met de volgende rijders met daarbij de opmerking dat de besprekingen nog voortduren en het uiteindelijke startveld dus nog kan wijzigen: Romano Hummel, Dave Meijerink, Henry v. d. Steen, Sjoerd Rozenberg, Mark Beishuizen en Lars Zandvliet (alle zes uit Nederland). Christian Hulshorst en Stephan Katt afkomstig uit Duitsland, voormalig winnaar James Shanes en Andrew Appleton (Engeland) Martin Malek uit Tsjechië en Anders Mellgren uit Zweden.

Acht van deze namen strijden op 7 juli in het Franse Tayac om de Europese titel. Grote kans dat de nieuwe Europese kampioen dus ruim een maand later in Staphorst aan de start verschijnt.

Aannemersbedrijf Engel uit Staphorst, specialist op gebied van grond-, straat-, riool- en sloopwerken ia al enige jaren evenementsponsor van het grasbaan evenement in Staphorst. De AMBC is blij en trots dat de samenwerking voor 2018 wederom voortgezet mag worden en dankt deze, en alle andere sponsoren voor hun steun aan dit grootse evenement.

Afwisselend programma

Het wedstrijdprogramma ziet er buiten de Internationale Specialklasse als volgt uit: de spectaculaire 250cc en 450cc shorttrack- klassen rijden een wedstrijd om het Nederlands kampioenschap. De ST 250cc Cup-klasse komt ook aan de start, evenals een regioklasse. Hierin komen de bekende AMBC-clubrijders aan de start. Herkenbare rijders en dus altijd een mooie klasse voor het thuispubliek.

Het grootste vertier wordt natuurlijk verzorgd door de matadoren binnen de houten omheining. De catering van de club draagt zorg voor een goede verzorging van de inwendige mens. De grote feesttent is vanzelfsprekend vrijdagavond na afloop van de races ook nog tot in de late uurtjes open. Ook op de donderdagavond tijdens de oldtimerrit is de catering actief.

De trainingen starten om 14.30 uur, de rijdersvoorstelling is om 16.30 uur en de wedstrijden beginnen om 17.00 uur.

Meer informatie: www.ambc.nl.