De Wijk viert fantastisch dorpsfeest

De Wijk - De inwoners van de Wijk kunnen terug kijken op een fantastisch feest met vele hoogtepunten. Een daarvan was De Vrienden van De Wiek live.

Deze gelegenheidsband met muzikanten uit eigen dorp zette vrijdagavond de bomvolle tent volledig op de kop. Vanaf januari dit jaar werd diverse keren gerepeteerd in wisselende samenstellingen. Sommigen zingen of bespelen al jaren een instrument in een band, koor of bij een muziekvereniging. Anderen zijn nog niet zo lang bezig en hebben weinig of geen podiumervaring. Dit alles zorgde voor bijzondere en verrassende combinaties. Ook Apollo was dit keer van de partij. Zij mochten het spits afbijten.

Net als vorig jaar was de respons van het publiek overweldigend, en de muzikanten hadden de avond van hun leven. Er werd meegezongen, gedanst en gesprongen. Muzikaal zat het bijzonder goed en verassend in elkaar. Het repertoire varieerde van Pop, (Boeren) Rock en Nederlandstalig uit de jaren 60 tot hedendaagse Top 40. De muzikanten keken terug op een supergeslaagde avond waar vermoedelijk nog lang over gesproken wordt.

Optocht

Een ander hoogtepunt was de optocht op zaterdagmorgen. Vele versierde wagens en individuelen deden hier aan mee. Creativiteit kon de Wiekers hierbij niet ontzegd worden. Vele prachtige en innovatieve ideeën kwamen naar voren. Na afloop was de prijsuitreiking in de feesttent. De eerste prijs ging naar Het spookt in De Wiek. Bij de gehuurde wagens was de eerste prijs voor ‘Met een kolenmijn zou Groningen gelukkiger zijn’. Bij de Individuelen was de eerste prijs voor ‘Heidi in Peter super heil’. En bij de individuele groepen was dat ‘Rijksmuseum’. Ronny van Dijk was wederom de meest originele chauffeur en mag de wisseltrofee houden. De publiekprijs ging naar ‘School de place to bed’.

Karambam

Zaterdag was het feesten geblazen met de band Karambam. Ook hierbij ging het dak er weer af. Zondagmiddag stond de zeskamp op het programma. Het was voor menigeen even afzien in de volle zon. Vooral bij het Tractorband slepen en de buikschuifbaan. Na afloop stond er een hilarische stoelendans op het programma in de feesttent. Deze werd gewonnen door Roreko. Zij legden bij de zeskamp beslag op de tweede plaats. De Despo’s werden eerste. De band The Shelby’s en feest-dj Roelof sloten het feest op geweldige wijze af.