Maaike Geerling haalt brons op Meerkamp atletiek

Stadskanaal - Maaike Geerling uit Zuidwolde heeft afgelopen weekend brons gehaald op de Noord-Nederlandse kampioenschappen meerkamp. De Zuidwoldiger atlete was als vijfde geplaatst en had zin in een mooi weekend atletiek samen met de zeventien beste atletes uit Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Noordoostpolder.

De meerkamp voor dames bestaat uit zeven onderdelen: 100 meter horden, hoogspringen, kogelstoten en 200 meter sprint worden op de eerste wedstrijddag gedaan. Na deze eerste dag stond Maaike, die sinds kort traint bij AV Pec in Zwolle, al op een mooie vierde plek. Ze behaalde een persoonlijk record op de horden met een tijd van 15.42 én op het kogelstoten met een afstand van 11,05 meter; maar liefst een meter verder dan haar oude record.

Op de tweede wedstrijddag zijn de onderdelen verspringen en speerwerpen het eerst aan de beurt. Hier wist Maaike door stabiel te presteren op te klimmen naar een derde plaats. De wedstrijd wordt afgesloten met de 800 meter. Helaas kwam Maaike in deze race in het gedrang tot een val maar ze wist toch nog als zesde over de streep te komen en zo haar derde plek om het eindklassement veilig te stellen. Jammer genoeg kwam ze, door de val, niet tot een persoonlijk record op punten in de meerkamp, maar toch kijkt ze zeer tevreden terug op een geslaagd weekend.