Cursisten Sinje Kiel sluiten seizoen af met zangavond in de Karstenhoeve

Ruinerwold - Geoefend hebben zij in het ovenhuisje aan de Dr. Larijweg, het onderkomen van zangeres Sinje Kiel en haar lespraktijk. Voor de feestelijke afsluiting van het eerste zangseizoen in Ruinerwold hielden de cursisten afgelopen vrijdag een slotconcertje in ongedwongen sfeer in Museumboerderij Karstenhoeve.

In bijzijn van vrienden en belangstellend publiek werden liederen en aria's van Mozart tot Poulenc ten gehore gebracht. Na een jaar sleutelen aan de eigen stem, houding en adem werden de resultaten in vreemde talen en diverse muzikale stijlen enthousiast en met lef voorgedragen. De groep amateurzangers en een trotse zangjuf straalden veel plezier uit tijdens de uitvoering en hebben zin in volgend jaar.

Na de zomerpauze zullen de activiteiten in het ovenhuis weer worden opgepakt met een tweedaagse zangworkshop in de avonduren op maandag 27 en dinsdag 28 augustus van 19:30 - 22:00 uur. Gastdocente Gesine Lersch-van der Grinten is uitgenodigd om een introductiecursus te geven voor een effectievere ademhaling voor zangers, gebaseerd op de wetenschap dat er verschillende ademtypes zijn.

Zangworkshop

Zon, maan en stem- een andere manier het zingen te bekijken.

De natuur heeft ons een bepaald ritme meegegeven. Wij ademen actief in en passief uit of andersom. Het gaat daarbij om het evenwicht van activiteit en passiviteit. Waar ligt mijn energie en waarin rust ik uit? Dit wordt in deze workshop onderzocht en beoefend met behulp van ademoefeningen, lichaamsoefeningen en klankmassages. Als de verhouding van activiteit en passiviteit in evenwicht komt wordt het zingen heel natuurlijk, makkelijk, licht en vrij.

Zie ook op de website www.sinjekiel.nl

Zangles

De reguliere zanglessen bij Sinje Kiel starten in september. Opgave hiervoor is mogelijk, vaste lesdagen zijn dinsdag, woensdag en donderdag. De lessen worden individueel of in groepsverband gegeven. Aanmelden en meer informatie via markiezinvandrenthe@gmail.com.