Vrijwilligersvervoer rijdt duizendste rit

Zuidwolde - Vrijwillige chauffeur Frens Waninge heeft vorige week de duizendste rit gereden voor een klant van de stichting Vrijwilligersvervoer, waaronder Hoogeveenvervoert en DeWoldenvervoert vallen. Mevr. Huigen uit Zuidwolde was de gelukkige. Ze ging op visite bij haar zus, een rit die ze wel vaker maakt. Frens heeft haar namens de organisatie gefeliciteerd en een mooie bos bloemen aangeboden.

Er is ook heel goed nieuws over de rolstoelauto. Naast een mooie bijdrage van de gemeente De Wolden hebben verschillende diaconieën uit De Wolden, het Stimuleringsfonds van Rabobank en enkele particulieren de aankoop mogelijk gemaakt. De al lang gekoesterde wens om ook rolstoel gebonden mensen te kunnen vervoeren, gaat daarmee in vervulling. Omdat de rolstoelauto nog eerst door de RDW gekeurd moet worden, staat een eerste rit pas begin september gepland. Uiteraard gaat dit moment niet onopgemerkt voorbij.

Naamsbekendheid

De stichting Vrijwilligersvervoer voor minder-mobielen, zoals de volledige naam luidt, is in juni 2016 gestart. Nog elke dag melden zich nieuwe klanten. Als de groei zo doorgaat, verwacht de stichting eind 2018 ongeveer 1750 ritten te hebben gereden voor zo’n 300 klanten. Maar lang niet iedereen wordt bereikt en daarom wordt hard gewerkt aan naamsbekendheid. Dit jaar staat de stichting drie keer op de Pulledagen in Hoogeveen. Er wordt óók hard gewerkt voor het werven van vrijwillige chauffeurs, want die zijn hard nodig. Belangstellenden kunnen langskomen of kijken op www.hoogeveenvervoert.nl/vrijwilligers.

Hoogeveenvervoert en DeWoldenvervoert zorgen voor vervoer van mensen die (tijdelijk) minder mobiel zijn en niet (altijd) familie, vrienden en buren hebben die voor het gewenste vervoer kunnen zorgen. De vrijwillige chauffeurs rijden met hun eigen auto en vragen daarvoor alleen een kostendekkende vergoeding. De stichting is op werkdagen van 10.00 tot 17.00 uur te bereiken op (0528) 745615 en via ritaanvragen @hoogeveenvervoert.nl. Daar kunnen zich ook nieuwe vrijwilligers melden.