Taribush Kuna festival schrapt alle vuuracts

Lheebroek - Het Taribush Kuna festival is een vierdaags cultuurfestival voor jong en oud, midden in de natuur. Je vindt er muziek, theater, kunst, poëzie, workshops, foodtrucks en allerlei (ont)spannende activiteiten. Taribush Kuna wordt gehouden van donderdag 26 t/m zondag 29 juli aan de rand van Nationaal Park het Dwingelderveld. In verband met de aanhoudende droogte heeft de organisatie besloten om alle vuuracts te annuleren. Ook wordt Animalia (de dierenwereld) met het oog op hun welzijn geannuleerd. Wat heeft deze hitte verder voor consequenties voor het festival, de natuur en haar bezoekers?

Brandmaatregelen

Vanwege de aanhoudende droogte is er een algeheel vuurverbod van kracht tijdens het festival. Dit betekent onder meer: geen open vuur en eettentjes mogen niet op houtskool stoken. We zullen hier als organisatie scherp op toezien om de veiligheid voor iedereen zo veel mogelijk te garanderen. Tevens checken we de site natuurbrandrisico.nl voor de laatste stand van zaken met betrekking tot brandgevaar.

Sfeervolle huiskamersessies

De droogte zorgt ook voor enkele wijzigingen in het programma. Zo zijn alle vuurshows geannuleerd. Er is dus ook geen broodjesbakken voor de kids. Verder denken we aan het welzijn van de dieren, vandaar het besluit om ook de shows waarin dieren voorkomen te annuleren. Wat is het alternatief? De welbekende kampvuursessies worden nu sfeervolle huiskamersessies onder oma's hanglamp. Met meer dan 200 deelnemende acts en circa 15 foodtrucks, blijft er genoeg over om je een hele dag te vermaken. Bovendien is het dagprogramma voornamelijk in het bos, zodat je in de schaduw kunt genieten van bijvoorbeeld een theatershow.

Natuur als hoofdact

Het festival vindt plaats in het Nationaal Park Dwingelderveld. Een plek waar we trots op zijn en die we met respect behandelen. De natuur is en blijft onze hoofdact. Om het risico op brandgevaar tot een minimum te beperken roepen we iedereen op alert te zijn. Bezoekers mogen enkel roken op de daarvoor bestemde plekken. Er staan voldoende asbakken op het terrein. Verder is het vanzelfsprekend niet toegestaan om je sigaretten in de natuur te gooien.

Extra watertappunten

De organisatie zorgt verder voor extra watertappunten op het terrein. Met de bouw van een ‘waterpretveld’ bieden we bezoekers verkoeling en gegarandeerd speelplezier! Bovendien creëren we extra schaduwplekken. Tip: vermijd de zon op het heetst van de dag en zorg dat je jezelf goed insmeert. Mochten zich calamiteiten voordoen: EHBO en beveiliging zijn aanwezig.

Een passe-partout voor vier dagen kost in de online voorverkoop 25,- euro, aan de kassa zijn tevens passe-partouts en dagkaarten verkrijgbaar. Kinderen tot en met 15 jaar kunnen gratis naar binnen. Met een speciale Kinderstrippenkaart (verkrijgbaar op het festival) kunnen zij zich een hele dag vermaken. Voor meer informatie en voor tickets kun je terecht op www.taribushkuna.nl of Instagram en Facebook.