Deze dieren zoeken een nieuw baasje

Dierentehuis Beilen presenteert twee dieren die op zoek zijn naar een nieuw baasje. Deze keer Magnus en Bliss.

Magnus is een grote reu van 9 maanden oud. Hij is bij ons gekomen, omdat de eigenaar ging verhuizen naar een huis waar het voor Magnus niet ideaal zou zijn. Magnus is erg sociaal en heeft een goede basisopvoeding gehad bij zijn vorige eigenaar. Hij is ook lief voor kinderen.

Met zijn vorige baasje ging hij overal mee naar toe. Hij zit graag in de auto en vindt het overal gezellig. Deze sociale reu kent ook de gangbare commando's. Magnus kan goed met andere honden, zowel los als aan de lijn. Wel is hij ontzettend sterk aan de lijn, dus een nieuwe eigenaar moet wel stevig in zijn schoenen staan. Als hij alleen moet zijn kan hij los in huis en is dan ook waaks.

Omdat Magnus zo groot is en wat stijf loopt zijn er heupfoto's gemaakt. Hier is uit gebleken dat Magnus HD heeft, de heupkoppen liggen er half in. Dat houdt in dat Magnus eigenlijk niet teveel gekke bewegingen moet maken.We hopen dat hij er niet teveel last van krijgt. In het ergste geval zal Magnus altijd medicatie/pijnbestrijding nodig zijn. We zijn dus op zoek naar een huis met erf waar Magnus naar eigen behoefte mag rondlopen.

Bliss

Bliss is een lieve en waarschijnlijk nog jonge poes die samen met haar 4 kittens is gevonden. Ze is naar een gastgezin gegaan en heeft daar haar kittens grootgebracht.

In het gastgezin heeft Bliss zich laten zien als een enorm lieve kat die het liefst de hele dag knuffelt. Op het asiel vindt Bliss het allemaal nog een beetje spannend en durft nog niet zo goed om aandacht te vragen.

Bij onverwachte bewegingen kan Bliss erg schrikkerig zijn en dan gaat ze in een hoekje zitten of onder de bank liggen. Daarom lijkt het ons niet verstandig haar te plaatsen bij kleine kinderen. Met andere katten kan Bliss goed overweg. In het gastgezin mocht de kater haar zelfs 'helpen' met het verzorgen van de kittens. Op haar nieuwe plek wil Bliss wel de mogelijkheid hebben om lekker naar buiten te gaan. Kortom: deze lieve poes is op zoek naar een niet al te drukke plek.

Voor meer informatie kunt u maandag tot en met woensdag, vrijdag en zaterdag tussen 12.00 en 16.00 uur terecht bij het Provinciaal Dierentehuis Beilen, Ossebroeken 4 in Beilen, tel. (0593) 523232.