Wees welkom bij Open Boerderijendag Ruinerwold

Ruinerwold - Met vijf deelnemende bedrijven is de Open Boerderijendag van Ruinerwold zaterdag weer goed bezet. Tussen 10.00 en 16.00 uur kan weer een mooie route worden gefietst, met de auto rijden kan ook.

De bedrijven die aan deze 29ste editie deelnemen, zijn museumboerderij De Karstenhoeve, camping De Kalverhoek, melkveehouderij J. de Leeuw, paardenhouderij Tijmes en melkveehouderij Zanting. De organisatie is er weer in geslaagd een gevarieerd aanbod onderweg aan te bieden. Bovendien zijn bij verschillende bedrijven stands ingericht van toeleveranciers en andere partners. De Vrouwen van Nu verkopen op twee bedrijven drankjes en broodjes, de ijskar van De Drentse Koe staat onderweg .

De fietsroute loopt vooral in het grensgebied met de gemeente Meppel. Starten kan bij alle vijf deelnemers. Vanaf de Karstenhoeve gaat het over de Dr. Larijweg richting Oosteinde, bij de rotonde naar Weerwille en binnendoor bij Koekange naar Broekhuizen. Achter de Meppeler wijk Oosterboer langs gaat het over Haakswold terug naar Ruinerwold. De autoroute voert langs Blijdenstein.

Aan Haakswold ligt camping De Kalverhoek van de maatschap J.W. Benning/ Lommers. De boerderij is gebouwd in 1950 en begin 1988 werd de camping en feit.

De melkveehouderij van de familie De Leeuw ligt in de gemeente Meppel aan de Oosterboerseweg. Het bedrijf telt vijftig melkkoeien, ongeveer dertig stuks jongvee en twintig fokschapen en lammeren.

Hoeve De Boterkamp van de familie Tijmes is al tien jaar een gezellig paardenpension aan Broekhuizen. Daarnaast wordt de paardensport er beoefend. De maatschap Zanting/Meijer ligt aan Weerwille en telt vijftig melkkoeien en jongvee.