Eerste editie van Trekkerslep is een succes

Ruinerwold - Onder grote dank werd in Ruinerwold zaterdagmorgen de fikse regenbui aanvaard die vanuit de hemel neerdaalde. Precies goed om de baan van de Trekkerslep van het laatste stof te ontdoen. Het scheelde veel sproeiwerk op deze allereerste slep achter de Karstenhoeve.

Onder grote dank werd in Ruinerwold zaterdagmorgen de fikse regenbui aanvaard die vanuit de hemel neerdaalde. Precies goed om de baan van de Trekkerslep van het laatste stof te ontdoen.

Het scheelde veel sproeiwerk op deze allereerste slep achter de Karstenhoeve. Dat er later in de middag nog een bak regen neerdaalde, vonden ze ook geen probleem. Ze liepen goed op schema en na al die weken vol hitte was de verkoeling best welkom.

De organisatie van de Trekkerslep had het goed bekeken: de inschrijving was al weken tevoren geopend en het maximale aantal deelnemers bedroeg vijftig. Bovendien had keet De Spekbraander als organisatie bepaald dat de eigen mensen zich eerst mochten inschrijven. Het was een goede zet, want de trekkers kwamen nu vooral uit eigen dorp, uit Staphorst en een paar andere dorpen uit de buurt. Heel wat anders dan bij de grootschalige slepevenementen.

Verder lezen? Meppelercourant.nl